Steak tartare
- Door Judith Pagrach
- Frans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
De steak tartare (of steak tartaar, 't mag allebei!) stond al zo lang op mijn 'to-do-lijstje'. Toch wilde ik het een keer maken als ik weer tijd had om naar de biologische slagerij te gaan. Het vlees is namelijk rauw en moet dus supervers zijn. Daarbij komt dat je het vlees heel fijn moet snijden. Kun je zelf natuurlijk ook, maar de slager heeft het zo gepiept. Als je je slager lief aankijkt, doet 'ie het vast al voor je ;-)!
De steak tartare is heerlijk met (zoete aardappel) friet en salade bijvoorbeeld.
Steak tartare
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram verse biefstuk (zeer fijn gesneden)
- 2 augurken (fijngesneden)
- 1 tl kappertjes (fijngesneden)
- 1 sjalotje (fijngesneden)
- 1/4 tl worcestersaus
- 1/2 tl Dijon mosterd
- peper en zout naar smaak
Benodigdheden
- bakring
Instructies
- Meng de ingrediënten vlak voor serveren met elkaar.
- Leg de bakring op het bord en doe de helft van het vlees erin. Druk licht aan en haal de ring weg.
- Serveer met salade en bijvoorbeeld zoete aardappel friet.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 255 | Calorieën uit vetten 145 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 16g, Waarvan | 25% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 34% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen