Stoofperen in witte wijn
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd1 uur en 30 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Het kwik is flink gedaald en ik zie overal al schaatsende mensen voorbij komen. Aan schaatsen heb ik een hele bijzondere herinnering, want zo'n 5 jaar geleden ging ik met Jerôme schaatsen op onze allereerste date. Nu, 5 jaar later, zijn we verloofd en gaan we komend voorjaar trouwen. Hoewel veel mensen dus zeggen niet van winter en kou te houden, heeft het dus zeker z'n charme, ook voor mij. Een van de andere fijne dingen aan de winter vind ik het eten: een lekker stamppotje of stoofpeertjes. Stoofpeertjes kook je misschien meestal in rode wijn, maar ik liet al eerder een alternatief zien: in bessenlikeur. Vandaag een heel ander alternatief, namelijk stoofperen gegaard in witte wijn. Ze zien er heel anders uit dan de stoofpeertjes die je normaal eet, maar ze doen er zeker niet voor onder. Door de gember zijn ze lekker fris, terwijl de suiker en vanille voor een zoetje zorgen. Houd je van heel zoet, voeg dan wat extra suiker toe. Wij vonden het zo precies goed voor bij het eten.
Stoofperen in witte wijn
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd1 uur en 30 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 8 kleine stoofpeertjes
- 1 fles droge witte wijn
- 6 el kristalsuiker
- 1 vanillestokje
- 3 stukken steranijs
- 3 kaneelstokjes
- 3 jeneverbessen
- 1 cm verse gember
Benodigdheden
- grote pan
Instructies
- Schil de peren en laat de steel zitten.
- Zet de peren rechtop in de pan en giet de wijn erbij, samen met de suiker, jeneverbessen, kaneelstokjes en steranijs.
- Schil de gember en snij in grove stukken en gooi dit er ook bij.
- Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap deze uit met een scherp mes. Doe het merg ook bij de peren, samen met de lege vanille peulen.
- Doe de deksel op de pan en laat 1.5 uur op laag vuur garen.
- Haal de peren uit de pan, samen met de kruiden en laat de siroop nog circa 10 minuten inkoken op hoog vuur.
- Giet de siroop over de peertjes heen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 385 | Calorieën uit vetten 11 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 1g, Waarvan | 2% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 1% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oeh dit lijkt mij erg lekker! Ik heb nog nooit stoofperen gehad eigenlijk..