Stoofpot met rundvlees en bier
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd4 uur
- Totale benodigde tijd4 uur
Gesponsord - Abonnementen zijn er op food gebied steeds meer. Je kunt een abo nemen voor de dagelijkse boodschappen, voor bijzondere lekkernijen, maar ook voor bijvoorbeeld bier. Beer in a Box is een concept voor iedereen die van bier houdt én graag nieuwe dingen ontdekt. 'De Beer' selecteert elke 2 maanden de leukste en lekkerste bijzondere biertjes die je niet snel ergens anders tegenkomt. Beer in a Box is dan ook een leuk Sinterklaas- of kerstcadeau voor je foodie friends!
Van elk biertje vind je 2 flesjes in de box, een receptkaart, bierviltjes om aantekeningen op te maken en smaakkaarten die je meer vertellen over de biertjes. Bier en eten gaan vaak erg goed samen dus ik besloot een lekker gerecht te maken met een van de biertjes om vervolgens het biertje mét de maaltijd te nuttigen. Bier in je maaltijd klinkt misschien een beetje gek, maar dat is het helemaal niet. Toen ik nog thuis woonde maakte mijn vader vaak zelf oliebollen, met bier in het beslag. Andere lekkere gerechten zijn mosselen met bier, chocolade Guinness cake, fish 'n chips met bierbeslag en kaasfondue met bier. De allerlekkerste die ook nog eens perfect past bij het gure weer is de stoofpot. Ik gebruikte de Kletser van Branie Bier, hoppig en tegelijkertijd een zoetje en een karamelsmaak. Wat mij betreft dus precies het zoetje en de diepte die de stoofpot nodig heeft. Je eet de stoofpot met aardappelpuree, rijst of pasta en natuurlijk met een lekker biertje op tafel!
Kende jij het concept van Beer in a Box al? En wat is jouw favoriete gerecht met bier? Laat het weten in de comments!
Stoofpot met rundvlees en bier
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd4 uur
- Totale benodigde tijd4 uur
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 450 gram runderriblappen (in blokken van 5 x 5 cm gesneden)
- 2 witte uien (in dunne ringen gesneden)
- 500 gram wortels (in grove plakken gesneden)
- 2 el tomatenpuree
- 3 el appelstroop
- 1 el speculaaskruiden
- 5 kruidnagels
- 1 laurierblaadje
- 1 flesje bier (bij voorkeur Branie Bier - Kletser)
- 300 ml water
- 1 el roomboter
Benodigdheden
- pan met een dikke bodem en deksel
Instructies
- Zet de pan op hoog vuur en voeg de ui, wortel, tomatenpuree en speculaaskruiden toe. Bak totdat de ui glazig wordt en voeg dan de vleesblokjes toe.
- Bak het vlees rondom bruin en voeg de kruidnagel en appelstroop toe.
- Giet het bier en het water bij het vlees. Draai het vuur laag en zet de deksel op de pan.
- Laat het geheel een uur of 4 sudderen (drink intussen een biertje ;-))
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 553 | Calorieën uit vetten 332 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 36g, Waarvan | 56% | |
Verzadigde vetzuren 16g | 80% | |
Transvetzuren 2g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 17g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Heb enkel lokaal bie…. niet zo zoet,,,,,als wat jij zegt…. Maar het zal ook wel smaken….
Ik denk dat dat ook heerlijk gaat zijn!