Super deluxe hamburgers met zoete aardappel frietjes
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten
Het stond al heel lang op mijn lijstje om zelf eens de perfecte hamburger te maken, inclusief de hamburgerbroodjes. Ik gebruikte het recept van Nombelina voor de hamburgerbroodjes. Absoluut een aanrader, maar mocht je zelf weinig tijd hebben, kun je natuurlijk ook broodjes kopen. Leuk is dat ook Nombelina zich liet inspireren door Heston Blumenthal's zoektocht naar de perfecte hamburger. Ben je benieuwd naar Heston's zoektocht naar dé perfecte hamburger (denk aan precies de juiste dikte van het broodje, structuur van het vlees en consistentie van de kaas)? Je kunt de aflevering hier nog eens bekijken. De broodjes van Nombelina waren overigens erg lekker, alhoewel ik het zoet en suikergehalte wat heb aangepast. Omdat je met haar recept 8 broodjes kunt maken, heb ik nog 4 broodjes in de vriezer kunnen leggen. Ideaal voor een keer een snelle hap :). Voor mij zijn de toppinvgs die we er dit keer op deden echt perfect. Ik vind de truffel mayo van Jean Batôn echt heerlijk. Het geeft de burger ook een extra luxe gevoel. Een spiegelei gaat heerlijk samen met het lichtzoete broodje en het vlees. Ik ben ook wel benieuwd wat jullie favoriete hamburger toppings is. Laat je het me weten in de comments :)?
Als bijgerecht hadden we zoete aardappelfrietjes
Super deluxe hamburgers met zoete aardappel frietjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 4 hamburgerbroodjes (zie intro)
- 1 el truffelmayonaise
- 4 eieren
- 1 grote tomaat (in plakjes gesneden)
- 4 augurken (in de lengte doormidden gesneden)
- handje spinazie
- 300 gram gehakt
- 1 sjalotje (fijngehakt)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1/4 tl nootmuskaat
- snufje zout
- Voor de frietjes:
- 2 zoete aardappels (geschild en in dunne frietjes gesneden)
- 1 tl olijfolie
- snuf zeezout
Benodigdheden
- grote ovenschaal (voor de 'frietjes')
- koekenpan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 250 C.
- Meng de zoete aardappelfrietjes met olijfolie en zeezout en zet voor +/- 30 minuten in de oven.
- Intussen meng je het gehakt met nootmuskaat, een sjalotje, teentje knoflook en een snufje zout. Vorm er met je handen 4 burgers van.
- Giet wat olijfolie in een koekenpan en bak de eieren. Doe dat op een lage temperatuur. Zo blijft je dooier mooi heel, want je hoeft het ei niet te keren.
- Haal de eieren uit de pan en schroei de hamburgers op hoog vur dicht. Draai het vuur wat lager en bak de burgers nog enkele minuten.
- Snijd de broodjes open en bestrijk de onderste helft met truffel mayo. Leg hier wat spinazie op, gevolgd dor de burger.
- Vervolgens leg je er een plakje tomaat, spiegelei en augurk op.
- Serveer met de zoete aardappelfriet!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 785 | Calorieën uit vetten 241 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 27g, Waarvan | 41% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 39% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 11g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 7g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Heerlijk! Ik maak ook regelmatig zelf hamburgers met eigengemaakte broodjes. Wij houden van sla, tomaat, augurk, mayo en ketchup op onze hamburgers