Superfood Sunday: Granaatappel salade
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd10 minuten
Granaatappels zijn lekker én hebben veel gezondheidsvoordelen. Zo zouden ze het verouderingsproces vertragen, verlagen ze het LDL ('slechte cholesterol') en verlagen ze het risico op Alzheimers. Daarnaast verlagen granaatappels de bloeddruk. Bovendien is granaatappel goed voor het hart. Het bevordert de bloedtoevoer naar het hart en gaat de plakvorming in de aderen tegen. Een granaatappel bestaat uit veel kleine rode pitjes en wordt onder meer in de Midden-Oosterse keuken veel gebruikt. Ik besloot er een frisse salade van te maken. Lekker als bijgerecht en supersimpel!
Superfood Sunday: Granaatappel salade
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 granaatappel
- 1 mango
- 1 el fijngesneden koriander
- 1 el vijgenbalsamico (of een andere zoete balsamicoazijn)
Benodigdheden
Instructies
- Snijd de granaatappel in tweeën en probeer de schil zo veel mogelijk binnenste buiten te drukken. Op deze manier komen de meeste 'pitjes' al los.
- Snijd de mango in kleine blokjes en meng met de koriander en granaatappelpitjes. Doe er naar smaak vijgenbalsamicoazijn in.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 225 | Calorieën uit vetten 19 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 2g, Waarvan | 4% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 2% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen