Taco salade met guacamole en granaatappelpitjes

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Lekker, taco's! Eén voor één haal ik de taco's uit de verpakking die ik net in de supermarkt heb gehaald. Eén voor één blijken ze in duizend stukjes te liggen. En wat doe je dan? Ik brak de taco's toen nog maar wat verder. Vullen kon immers niet meer, dus bedacht ik maar een taco salade met de ingrediënten die ik eigenlijk wilde gebruiken om taco's te vullen. Het bleek een hele goede zet, want doordat alles in een kom zit, meng je de smaken veel meer dan wanneer je ze in een taco zou stoppen. Probeer dus vooral ook eens deze taco salade als je gebroken taco's hebt én als je hele taco's hebt die je zelf nog moet breken. Vooral de combinatie van avocado, zure room en granaatappelpitjes is echt hemels! Heb jij nog andere leuke ideeën wat je met gebroken taco's kunt doen? Laat het weten in de reacties!

Taco salade met guacamole en granaatappelpitjes

Taco salade met guacamole en granaatappelpitjes

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram (gekruid) kipgehakt
  • 400 gram zwarte bonen
  • 2 avocado's
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 rode peper
  • 4 takjes koriander
  • 8 taco's
  • 2 el zure room
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • scheutje olie

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • staafmixer of hakmolen
  • koekenpan

Instructies

  1. Leg de taco's in de ovenschaal en breek ze in grove stukken. Bereid ze volgens de instructies op de verpakking.
  2. Maak intussen de guacamole door de avocado's te pureren met de limoen, de peper, 2 takjes koriander en een snufje zout.
  3. Giet olie in de pan en bak het gehakt rul. Voeg de bonen toe en bak deze 2 minuten mee.
  4. Haal de ovenschaal uit de oven en laat de taco stukjes afkoelen. Schep 3/4 van de guacamole in de kom en verdeel hier het gehakt met de bonen overheen.
  5. Schep nog wat guacamole over de kip heen, gevolgd door zure room en granaatappelpitjes. Maak af met de helft van de taco stukjes en de resterende koriander. Gebruik de resterende taco stukken om het gerecht 'op te scheppen'.
Ps. Op zoek naar meer Mexicaanse recepten? Probeer ook eens de Mexicaanse lasagne, tortilla taart, burrito bowl of chili con carne!

Een reactie op “Taco salade met guacamole en granaatappelpitjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *