Taco salade met guacamole en granaatappelpitjes
- Door Judith Pagrach
- Mexicaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Lekker, taco's! Eén voor één haal ik de taco's uit de verpakking die ik net in de supermarkt heb gehaald. Eén voor één blijken ze in duizend stukjes te liggen. En wat doe je dan? Ik brak de taco's toen nog maar wat verder. Vullen kon immers niet meer, dus bedacht ik maar een taco salade met de ingrediënten die ik eigenlijk wilde gebruiken om taco's te vullen. Het bleek een hele goede zet, want doordat alles in een kom zit, meng je de smaken veel meer dan wanneer je ze in een taco zou stoppen. Probeer dus vooral ook eens deze taco salade als je gebroken taco's hebt én als je hele taco's hebt die je zelf nog moet breken. Vooral de combinatie van avocado, zure room en granaatappelpitjes is echt hemels! Heb jij nog andere leuke ideeën wat je met gebroken taco's kunt doen? Laat het weten in de reacties!
Taco salade met guacamole en granaatappelpitjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram (gekruid) kipgehakt
- 400 gram zwarte bonen
- 2 avocado's
- sap van 1/2 limoen
- 1 rode peper
- 4 takjes koriander
- 8 taco's
- 2 el zure room
- 100 gram granaatappelpitjes
- scheutje olie
Benodigdheden
- ovenschaal
- staafmixer of hakmolen
- koekenpan
Instructies
- Leg de taco's in de ovenschaal en breek ze in grove stukken. Bereid ze volgens de instructies op de verpakking.
- Maak intussen de guacamole door de avocado's te pureren met de limoen, de peper, 2 takjes koriander en een snufje zout.
- Giet olie in de pan en bak het gehakt rul. Voeg de bonen toe en bak deze 2 minuten mee.
- Haal de ovenschaal uit de oven en laat de taco stukjes afkoelen. Schep 3/4 van de guacamole in de kom en verdeel hier het gehakt met de bonen overheen.
- Schep nog wat guacamole over de kip heen, gevolgd door zure room en granaatappelpitjes. Maak af met de helft van de taco stukjes en de resterende koriander. Gebruik de resterende taco stukken om het gerecht 'op te scheppen'.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 1161 | Calorieën uit vetten 518 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 60g, Waarvan | 92% | |
Verzadigde vetzuren 13g | 67% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 31g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 10g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oeehhh.. Yummie! Heerlijk met die frisse granaatappel, lekker!