Tagliatelle met zalm, roomsaus en erwten

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Vriendlief kwam van zijn werk met als kerstcadeautje een fles bubbels en een warmgerookte zalmzijde à ruim 1 kilo. Dat was natuurlijk wel een feest! Een deel van deze zalm gebruikte ik voor deze simpele pasta. Simpel, maar overheerlijk! Binnen een kwartier heb je deze smakelijke tagliatelle met zalm op tafel staan. Heb je geen warmgerookte zalm? (deze kun je normaliter gewoon bij AH kopen) Gebruik dan normale gerookte zalm.

Tagliatelle met zalm, roomsaus en erwten

Tagliatelle met zalm, roomsaus en erwten

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram tagliatelle
  • 125 gram crème fraîche (light)
  • 75 gram doperwten
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 tl verse oregano fijngesneden
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1/4 tl grofgemalen zwarte peper

Benodigdheden

Instructies

  1. Breng water aan de kook en kook de tagliatelle volgens de instructies. Ik kookte mijn gedroogde tagliatelle in 7 minuten 'al dente' (beetgaar)
  2. Fruit intussen in een koekepan de knoflook kort en voeg de doperwten toe. Doe de kruiden erbij, de citroenrasp en de crème fraîche. Bak de zalm nog kort even mee. Doe dit ongeveer 1 minuut. Dit is alleen om de zalm wat op te warmen, hij is immers al gaar en op zijn lekkerst.
  3. Meng de pasta met de saus en garneer met zwarte peper en oregano.
Tip: in dit recept gebruik je citroenrasp in plaats van citroensap, omdat de crème fraîche anders kan gaan schiften. Ik gebruik bij voorkeur biologische citroenen als ik de schil nodig heb!

3 reacties op “Tagliatelle met zalm, roomsaus en erwten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *