Thaise pompoensoep
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Misschien denk je 'pompoensoep, afgezaagd!' Dit recept is verre van afgezaagd. Ook al ben je geen pompoensoep fan, na dit recept ben je dat zeker wel! Het is een lichtzoete, pittige en aromatische soep vol kruiden en specerijen. De soep neemt je direct mee naar Zuid-Oost Azië met smaken als gember, citroengras en kokosmelk.
Eet de soep met bijvoorbeeld een broodje als een diner op drukke dagen, eet als lunch of als voorgerecht.
Thaise pompoensoep
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 250 gram pompoenblokjes
- 200 ml water
- 250 ml kokosmelk
- 2 cm verse gember (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 1 tl citroengraspoeder (sereh)*
- 1 tl Worcestersaus
- 1/2 tl bruine suiker
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/4 tl chilivlokken
- 1 vis bouillonblokje**
- *kun je geen serehpoeder vinden? Gebruik dan 1 verse citroengrasstengel die je kneust en er voor pureren weer uithaalt.
- **voor de vegetarische (en vegan) optie ga je voor een groentebouillonblokje
Benodigdheden
- steelpan
- staafmixer
Instructies
- Zet de pan op middelhoog vuur. Giet wat olie in de pan en voeg de knoflook, gember, chilivlokken, serehpoeder, kroaidnerpoeder en suiker toe. Laat het geheel enkele minuten fruiten. Blijf ondertussen goed roeren zodat het niet aanbrandt.
- Voeg de pompoenblokjes toe en bak circa 5 minuten. Giet het water erbij en voeg het bouillonblokje en worcestersaus toe. Laat het geheel 5-10 minuten koken.
- Draai het vuur laag en giet de kokosmelk erbij.
- Pureer het geheel tot een gladde soep.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 235 | Calorieën uit vetten 133 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 16g, Waarvan | 25% | |
Verzadigde vetzuren 14g | 69% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Heerlijk soepje, dit is de tweede keer, ik hou m erin!
Top :-)!
Hoi, ik ga je soep nu maken. Omdat wij vegetarisch eten uiteraard met groentebouillon en zonder worcestersaus. Dat gebruik ik eigenlijk nooit, maar toen ik die wilde kopen en bij de ingrediënten keek, bleek er ansjovis in te zitten. Je moet dus ook de saus vervangen om er een vegetarische variant van te maken
Hi Isabeau, het klopt dat dit er vaak inzit. Echter zijn er zeker wel vegetarische worcestersaus varianten. EkoPlaza verkoopt deze bijvoorbeeld. Evenals Pit & Pit. Eet smakelijk zo!