Vegetarische ‘toad in the hole’ (Brits comfort food)
- Door Judith Pagrach
- Brits
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Toad in the hole, wat een gekke naam eigenlijk voor een gerecht. Letterlijk betekent een pad in het gat. Wellicht heeft het iets te maken met de worsten in de pan die bovenop dit ovengerecht liggen. Ik gebruikte zelf dit keer vegetarische worsten voor een vega variant. Verder is het iets aangekleed met extra groenten: prei en broccoli. Het beslag is een ander typisch kenmerk van de 'toad in the hole'. Het beslag is simpel en wordt gemaakt van bloem, eieren en melk. Eventueel op smaak gebracht, zoals ook in dit recept met mosterd en kaas. Zo krijg je dus als het ware een soort Britse variant op de quiche.
Toad in the hole = comfort food
Brits eten is natuurlijk comfort food bij uitstek. Wellicht heeft het iets met het druilerige klimaat te maken, maar het eten wat je in bijvoorbeeld pubs tegenkomt is vaak stevig. Denk aan Shepherd's pie, fish 'n chips en dus deze 'toad in the hole'. Hij is daarmee uitermate geschikt voor deze tijd van het jaar waarin we waarschijnlijk allemaal wel wat steviger eten kunnen gebruiken. Naast dat het een fijn bord comfort food is, is het heerlijk dat het een eenpansgerecht is. Weinig afwas, maximaal resultaat. Je bakt alles in die ene pan en zet deze pan vervolgens in zijn geheel in de oven. Het beste kun je hiervoor een massief gietijzeren pan gebruiken. Gebruik je een ander type pan, let er dan wel op dat deze in de oven kan. Een pan met een plastic handvat bijvoorbeeld is niet geschikt. Oja, en handschoenen aan als je de pan weer uit de oven haalt. Want, hot, hot, hot!
Vegetarische ‘toad in the hole’ (Brits comfort food)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 140 gram witte tarwebloem
- 3 eieren
- 300 ml melk
- 50 gram cheddarkaas
- 1 medium broccoli
- 2 preien
- 2 vegetarische worsten
- 2 el scherpe mosterd
- olijfolie om in te bakken
Benodigdheden
- ovenvaste pan (bijvoorbeeld een gietijzeren pan)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Was de prei en de broccoli goed.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en de prei in dunne ringen. Zet deze apart.
- Meg in een kom de tarwebloem met de eieren. Giet de melk erbij en klop tot een egaal beslag. Meng de mosterd en de kaas er doorheen.
- Zet de pan op middelhoog vuur en giet wat olie in de pan.
- Bak de worsten volgens de instructies op de verpakking gaar. Haal ze even uit de pan en leg ze op een bordje.
- Bak de prei enkele minuten en voeg dan de broccoli toe. Bak het geheel nog eens 5-7 minuten.
- Leg nu de worsten weer in de pan.
- Giet het beslag er overheen.
- Zet de pan in de oven en bak in circa 15 minuten gaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 481 | Calorieën uit vetten 180 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 20g, Waarvan | 31% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 38% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen