Tofu tikka met aubergine
- Door Judith Pagrach
- Indiaas
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Ik heb weer een topper van een curry recept voor jullie! Boordevol lekkers en mega gezond. Je hebt de lekkere tofu reepjes, aubergine, lekker veel kruiden en dan de romige saus. Dan kan niet anders dan heerlijk zijn, toch? Erbij eet je rijst of naan brood. Op de site vind je een recept voor naan. Zelf aten we er zilvervliesrijst en komkommerschijfjes met azijn bij. Een lekker frisse tegenhanger voor bij deze tofu tikka massala!
Verrassend makkelijke vegetarische curry
Verrassend makkelijk om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de tofu en de aubergine te snijden. Verder gooi je eigenlijk gewoon alles in de pan en laat je de pan zijn werk doen!
Tofu tikka met aubergine
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 pak tofu
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 medium aubergine
- 150 gram kikkererwten (voorgekookt)
- 1 tl garam massala
- 1 tl komijn
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
- 250 ml kokosmelk
- 1 rl olijfolie
- voor erbij: zilvervliesrijst of naan
Benodigdheden
- hapjespan of grote steelpan(ik gebruik zelf een zware gietijzeren pan)
Instructies
- Snijd de aubergine in blokjes van circa 2 x 2 centimeter.
- Laat de tofu goed uitlekken en dep met keukenpapier na. Giet olie in de pan en voed de olie, kruiden en knoflook toe. Bak enkele minuten op laag vuur.
- Voeg dan de aubergine toe en draai het vuur middelhoog. Bak de aubergine circa 5 minuten en voeg dan de tofu blokjes toe.
- Doe nu de resterende ingrediënten erbij en breng verder op smaak met zout.
- Laat het geheel 10 minuten op laag vuur doorgaren.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 462 | Calorieën uit vetten 200 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 24g, Waarvan | 37% | |
Verzadigde vetzuren 16g | 80% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen