Tomatensalade
- Door Judith Pagrach
- Spaans
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Een lekker simpele salade die je eet als bijgerecht of als maaltijdsalade met een stukje brood! Deze Spaanse stijl salade doet het uitstekend bij de barbecue.
Tomatensalade
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 6 trostomaten (in partjes gesneden)
- 2 takjes platte peterselie (fijngesneden)
- 1 rode ui (in dunne ringen)
- 1 groene paprika (in dunne ringen gesneden)
- bakje groene olijven
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 el mangopulpazijn (of andere fruitige azijn)
- peper naar smaak
Benodigdheden
Instructies
- Meng de olijfolie, azijn en peper en zet dit apart.
- Meng de tomaten, ui, peterselie en paprika en halveer de olijven. Meng de olijven door de salade heen.
- Schenk de dressing over de salade net voor serveren.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 153 | Calorieën uit vetten 98 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 11g, Waarvan | 18% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 8% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen