Tropische fruitsalade (in een kokosnoot)
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Meteorologisch gezien is het zomer, dus tijd voor meer zomer recepten! Wat is nou een betere manier om je maaltijd af te sluiten op een zomerse dag dan met een tropische fruitsalade? ...... Een tropische fruitsalade in een kokosnoot! Ik gebruikte bekende en minder bekende vruchtensoorten. Devon schreef al eerder een blog over de drakenvrucht (pithaya), dus misschien vind je het leuk om die ook nog eens een keer te lezen. Deze fruitsoort doet mij qua smaak nog het meeste denken aan een kiwi, met een iets meloenachtige (Scrabble anyone ;-)?) structuur. De buitenkant van deze vrucht is trouwens prachtig, dus je kunt de fruitsalade ook in de schil hiervan serveren! En, wil je het een iets zoetere touch geven? Giet dan op de bodem een beetje kokosyoghurt.
Tropische fruitsalade (in een kokosnoot)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 mango
- 1 pithaya (drakenvrucht / dragonfruit)*
- 1 jonge kokosnoot*
- 1 galia meloen
- om te serveren:
- 2 (volwassen) kokosnoten (met een droge bruine schil)*
- optioneel: eetbare bloemen
- *producten die te koop zijn bij de Aziatische supermarkt
Benodigdheden
- meloenlepel (om ronde bolletjes mee te maken)
- hakmes of ander zeer scherp en stevig mes (om de kokosnoten te snijden)
Instructies
- Hak de volwassen (bruine) kokosnoten doormidden. Pas op voor het vocht dat eruit komt. Spoel ze voorzichtig schoon zodat ze van binnen geen stukjes schaal meer bevatten.
- Snijd de meloen doormidden en maak met de meloenlepel mooie bolletjes.
- Schil de mango en steek met behulp van de meloenlepel bolletjes uit.
- Snijd nu een stukje van de jonge kokosnoot af. Steek er een rietje in en drink het kokoswater op :-). Dit is behalve lekker ook nog eens erg voedzaam :-). Snijd vervolgens ook de jonge kokosnoot doormidden en schep er met de meloenlepel bolletjes of reepjes van. De structuur is waarschijnlijk te zacht om er mooie bolletjes van te kunnen scheppen, dus ik maakte er een soort reepjes van.
- Leg de fruitsoorten in de halve kokosnoten. Leg de jonge kokosreepjes ertussen en maak af met de eetbare bloemen (als je die gebruikt).
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 157 | Calorieën uit vetten 37 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 5g, Waarvan | 7% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 18% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Dit ziet er zo lekker tropisch uit! Vergeet direct de regen ;)
Haha, ja, als t zonnetje zich niet laat zien, halen we zelf maar het zonnetje naar binnen :)