Vegan gevulde puntpaprika’s
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Ik vind het leuk om mezelf uit te blijven dagen. Eén van de eerste recepten op het blog waren gevulde paprika's. Het leek me leuk om daar niet alleen een vegetarische variant op te maken, maar een compleet veganistische variant. Zonder kaas en andere dierlijke producten dus. Dat was veel makkelijker dan gedacht, want met een paar ingrediënten kon ik het toch lekker veel smaak geven. Fijn is dat het niet alleen vegetarisch en veganistisch is, het is ook nog eens een keer lactosevrij (logisch, want vegan) en glutenvrij! Krijg je dus eters met allerlei verschillende allergieën en dieetwensen? Dan zou dit weleens je redder in nood kunnen zijn :-).
Vegan gevulde puntpaprika’s
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 puntpaprika's
- 300 gram vegetarisch 'gehakt'
- 2 trostomaten (fijngesneden)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 sjalotje (fijngesneden)
- 1 el sojasaus of tamari*
- 1 tl sesamolie
- sap van 1/2 limoen
- *tamari is glutenvrije sojasaus. Heb je een glutenallergie gebruik dan tamari in plaats van sojasaus
Benodigdheden
- ovenschaal
- koekenpan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Was de paprika's en leg ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Giet intussen olie in de pan en bak het sjaolotje en de knoflook glazig.
- Voeg het 'gehakt' toe aam de koekenpan. Bak dit gehakt rul. Voeg de sojasaus, sesamolie, limoen en tomaten toe en laat het geheel nog circa 10 minuten op laag vuur inkoken.
- Haal intussen de paprika's uit de oven en houd ze onder koud water. Halveer ze en snijd de zaadlijsten eruit.
- Vul de paprika's met het gehaktmengsel en serveer direct.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 298 | Calorieën uit vetten 86 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 10g, Waarvan | 15% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 17% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen