Vegan gezonde kapsalon
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
De kapsalon is een berucht gerecht met friet, vlees, kaas en om toch wat vitamines in deze caloriebom binnen te krijgen: sla. Al eerder liet ik zien dat dit wel anders kan met mijn versie van een gezonde kapsalon. Minstens zo lekker en een stuk verantwoorder. Het is nog steeds een van de meest populaire recepten op de site.
Vegan kapsalon
Dat specifieke recept bevat kip en sinds ik geen vlees meer eet, is het tijd voor een nieuwe versie. Dit keer een vega en zelfs vegan kapsalon. Zonder vlees, zonder dierlijke producten, maar alsnog superlekker! Als basis gebruikten we zoete aardappelfrites. Daarop was uitgebakken vega spekjes. Als extraatje kun je hier vegan kaas aan toevoegen. Zelf koop ik af en toe de vegan kazen van Violife. Je kunt het ook prima achterwege laten.
Gezonder dan een gewone kapsalon
Eenmaal uit de oven doe je er wat fijngesneden verse sla op, zelfgemaakte knoflooksaus en eventueel nog wat sambal of Sriracha. Helemaal een kapsalon, helemaal vegan! En niet geheel onbelangrijk, een stuk gezonder dan de klassieker.
Vegan gezonde kapsalon
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 450 gram (zoete) aardappel frites voor in de oven
- 150 gram vega spekjes
- 1 krop romaine sla
- 3 el vegan mayonaise
- 1 teentje knoflook
- 1 tl verse dille
- optioneel: sriracha of sambal
- optioneel: vegan kaas
Benodigdheden
- grote ovenschaal
- koekenpan
Instructies
- Verwarm de oven op 220 C. Doe de frietjes in de ovenschaal en bak in 20 minuten goudbruin en gaar (tenzij anders aangegeven op de verpakking).
- Pak intussen de spekjes in een koekenpan met een klein scheutje olie. Zet die apart.
- Was de sla en snij dit fijn.
- Maak de knoflooksaus door de knoflook uit te persen. Meng dit met de dille en vegan mayonaise en breng op smaak met een snufje zout indien gewenst.
- Haal de frietjes uit de oven. Verspreid de spekjes hier overheen en eventueel de geraspte kaas. Zet nog eens 5 minuten in de oven en haal er dan uit.
- Top met sla, knoflooksaus en sambal.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 534 | Calorieën uit vetten 258 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 30g, Waarvan | 47% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 22% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 16g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen