Vegan hot dogs (knakwortel hot dog)
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Hoe tof is dit: een helemaal vegetarische en zelfs vegan hot dog! Zonder worst, maar met een 'knakwortel'. Ja, echt, een wortel die we koken, lekker marineren en grillen zodat deze dienst kan doen als worst in de hot dog. Dit betekent een heerlijke vegetarische variant op de klassieke hot dog. Inmiddels kun je bij o.a. Albert Heijn een 'knakwortel' kant en klaar kopen, maar wij vonden het leuk om er zelf mee aan de slag te gaan. Bovendien is het echt niet moeilijk! Het recept voor de vegan knakwortel hot dog vonden we in de Allerhande, editie mei 2019.
Vegetarische en vegan hot dogs
Je kunt je eigen hot dog broodjes maken of in de winkel kopen. Ik heb zelf een heel goed recept voor hot dog broodjes, wat sowieso vegetarisch is. Wanneer je daarin de melk vervangt door plantaardige melk en de broodjes in plaats van met ei bestrijkt met plantaardige melk zijn deze vegan. Of je kunt hot dog broodjes in de winkel kopen. De stappen zijn verder heel simpel: je kookt de wortel en laat deze marineren, je grillt de wortels en vult de broodjes met mosterd, een 'knakwortel', uitjes, augurk en ketchup (of barbecuesaus). That's all folks! Voor de ultieme smaakbeleving grill je de wortels op de barbecue, maar in de grill- of koekenpan kan ook prima.
Vegan hot dogs (knakwortel hot dog)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 4 wortels of bospenen
- 2 el sojasaus
- 1 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 4 hot dog broodjes
- 1 augurk
- 1 rode ui
- ketchup (of barbecuesaus)
- mosterd
Benodigdheden
- kookpan
- koekenpan of grillpan
- ondiepe schaal
Instructies
- Schrap de wortels en snijd de boven- en onderkant af. Het liefste snijd je ze een beetje rond zodat het echt op een worst lijkt.
- Kook de wortels circa 8 minuten.
- Maak intussen de marinade door de sojasaus, olijfolie, paprikapoeder en azijn te mengen en in een grote ondiepe schaal te gieten.
- Leg hier de wortels in en laat ze hierin marineren. Hoe langer, hoe beter, maar zeker 10 minuten.
- Snijd intussen de augurk en de ui fijn en doe deze in een klein bakje.
- Grill de wortels ongeveer 3 minuten in de pan. Giet een klein beetje van de marinade erbij. Blijf de wortels keren.
- Snijd de broodjes aan de bovenkant in.
- Bestrijk de broodjes met mosterd, leg de wortel erin en top met fijngesneden ui en augurk en ketchup (of barbecuesaus). Eet de hot dog als snack of samen met een salade als avondmaaltijd.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 141 | Calorieën uit vetten 41 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 5g, Waarvan | 7% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 4% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ziet er super lekker uit ! Ga het gelijk uitproberen, weet iemand allleen of er ook wat vervangen kan worden? Ik zit met 3 kleine kids die allemaal andere dingen lekker vinden :( Normaal check ik altijd https://www.folderbode.nl/albert-heijn/ maar nu we vegan eten wordt dat steeds lastiger, om iedereen blij te houden en daarbij ook de portomonnee (papa)
Hallo Geertje, wat zou je precies willen vervangen?