Vegetarische erwtensoep (gemaakt met spliterwten)
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Misschien hebben jullie het al op Facebook of op Instagram voorbij zien komen, maar afgelopen week werd een grote lading gedroogde bonen, linzen en erwten bij mij afgeleverd. Het merk Mahuna had me 'wat' samples gestuurd om eens te testen. Toen ik de groene spliterwten zag, dacht ik natuurlijk meteen aan de ouderwetse Hollandse erwtensoep. Ik moet je vertellen dat ik het eigenlijk nooit eerder heb gemaakt, maar dat het echt een fluitje van een cent is. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld. En, je weet het vast al, maar de volgende dag is 'ie nóg lekkerder. Volgens de kenners is de ideale snert dik, zo dik dat je lepel er rechtop in blijft staan, maar uiteraard verschillen smaken. Vind je hem dus te dik? Voeg dan nog gewoon wat extra water toe totdat je jouw ideale dikte hebt bereikt.
Vegetarische erwtensoep
Ik koos voor een vegetarische erwtensoep. Zonder de beroemde rookworst, maar met 'vegetarische spekjes'. Je kunt er uiteraard voor kiezen om de erwtensoep te garneren met wat je wil: kruiden, vegetarische spekjes of (vegetarische) worst. Doe ons maar zo'n heerlijk voedzaam bakje snert! Wat jij? Ben jij een snert liefhebber of juist helemaal niet?
En zo maak je mijn vegetarische erwtensoep:
Vegetarische erwtensoep (gemaakt met spliterwten)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1.5 liter water
- 325 gram spliterwten
- 3/4 knolselderij
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 laurierbladeren
- zwarte peper naar smaak
- snuf zout
- optioneel: vegetarische 'spekjes'
Benodigdheden
- Soeppan
Instructies
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Schil de knolselderij en snijd deze vervolgens in blokjes van ca. 3 x centimeter.
- Breng de pan met water aan de kook en voeg ui, knoflook, knolselderij, erwten, laurierbladeren, peper en zout toe.
- Laat minstens een uur sudderen, totdat je een mooie soep hebt.
- Vind je hem nog te grof? Pureer dan nog even met een staafmixer.
- Bak eventueel de 'spekjes' (ik gebruikte ze van de Vegetarische Slager) uit. Schep de soep in de kommen en garneer met 'spekjes'.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 315 | Calorieën uit vetten 10 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 1g, Waarvan | 2% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 1% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Dank voor dit recept. Die gaat op het lijstje!
Superleuk! Ben benieuwd wat je ervan vindt. Overigens is de vegetarische rookworst ook een aanrader bij deze snert :-).