Vegetarische gado gado maken
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd15 minuten
Gado gado (spreek uit als [gaddo gaddo] ) is een Indonesisch gerecht. Ht bestaat uit groenten, eieren en pindasaus. Soms wordt er iets van kip toegevoegd, maar wij houden de gado gado vegetarisch.
Qua groenten is het vaak een kleurrijke mix van groenten. Vaak kom je komkommer tegen, wortel, taugé, sperziebonen en wat je maar lekker vindt. De gekookte eieren en de pindasaus maken het af. En laten e ook de crunch van de kroepoek of de gebakken uitjes niet vergeten. Een heerlijk gerecht!
Indonesische gado gado vegetarisch
De allerlekkerste gado gado die wij aten was op Bali, in een heel 'shabby' tentje, waar we voor €10,- een hele tafel vol lekkers hadden. Waaronder dus vegetarische gado gado. Je kunt met dit recept zelf de Indonesische keuken in huis halen!
Het lekkerste is natuurlijk om een zelfgemaakte pindasaus te gebruiken, maar je kunt uiteraard ook kant-en-klare satésaus gebruiken. Als je op de link klikt, kom je op mijn recept voor de lekkerste satesaus uit. Maakt het helemaal af! Gado gado is het ideale bijgerecht bij bijvoorbeeld een rendang of maak er meteen een hele rijsttafel van :-)! Je kunt het trouwens ook prima als lunch of zomerse salade eten.
Ik ben heel benieuwd hoe jij het liefste gado gado eet! Heb je een bepaalde groentesoort die je er bijvoorbeeld altijd in doet? Laat het weten in de comments! Voor nu kun je in ieder geval zelf aan de slag met vegetarische gado gado geïnspireerd op de lekkere groenteschotel die wij in Indonesië aten!
Vegetarische gado gado maken
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 125 gram taugé
- 1 wortel
- 1/2 komkommer
- 100 gram sperziebonen
- 3 eieren
- pindasaus
Benodigdheden
- kookpan
Instructies
- Snijd de komkommer in blokjes.
- Snijd de wortel in dunne reepjes. Leg de wortel en de komkommer op een grote schaal, naast elkaar.
- Kook de sperziebonen circa 5 minuten en de tauge 3 minuten. Spoel beiden af met koud water zodat ze knapperig blijven.
- Laat de taugé en sperziebonen goed uitlekken. Verdeel de groenten op het bord.
- Kook de eieren. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Daarna halveer je de eieren. Leg je eieren op de groenten en giet net voor serveren de pindasaus over de gado gado.
- Serveer met kroepoek*!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 172 | Calorieën uit vetten 81 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 14% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 11% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Eén van mijn favoriete gerechten, met name in de zomer. Heerlijk!
Simpel en lekker :-)!
Kroepoek is niet vegetarisch natuurlijk
Scherp, ik pas het even aan!