Vegetarische garnalencocktail met mandarijn en avocado
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Een klassiek voorgerecht mogen we de garnalencocktail wel noemen denk ik. In een glaasje geserveerd, vaak voorzien van fruit en groenten. Dit keer maken we een vegetarische garnalencocktail. Misschien een leuk kerst voorgerecht?
Vegetarische 'garnalen'
Ik vond bij de Jumbo in het vriesvak vegetarische tempura garnalen. Deze kun je in de pan of oven afbakken voor een krokant korstje. Je kunt ook een andere vleesvervanger kiezen, als je de vega 'garnalen' niet kunt vinden.
In 10 minuten klaar
Ik vind de combinatie met mandarijnen, limoen en zachte avocado's erg geslaagd. Bovendien staat dit lekkere voorgerecht in 10 minuten op tafel. Maak van tevoren het groentemengsel en zet de garnalencocktail ter plekke in elkaar als je het gerecht wil voorbereiden.
Vegetarische garnalencocktail met mandarijn en avocado
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 250 gram vegetarische 'garnalen' (bijvoorbeeld vegan zeastar)
- 1 avocado
- 1 mandarijn
- 1/4 komkommer
- 1 limoen
- 2 el (vegan) mayonaise
- 1 el peterselie
- peper en zout
Benodigdheden
- 4 coupes / cocktailglazen
- bakplaat of koekenpan om de garnalen in te bakken
Instructies
- Bereid de vegetarische garnalen volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd intussen de komkommer in kleine blokjes.
- Schil de avocado en snijd ook in kleine blokjes.
- Haal de partjes van de mandarijn los en haal het velletje van de partjes. Het is niet erg als de partjes breken.
- Meng in een kom sap van 1/2 limoen, mayonaise, mandarijn, komkommer, avocado en zest van de limoen. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de garnalen over de glazen en houd voor elk van de glazen 1 garnaal over.
- Schep nu het groentemengsel in de glazen. Maak af met de laatste garnaal en garneer met peterselie.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 197 | Calorieën uit vetten 117 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 14g, Waarvan | 21% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 10% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen