Vegetarische herfst stoofpot met pastinaak en meiraap
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd1 uur
- Totale benodigde tijd1 uur en 20 minuten
Herfst staat qua eten gelijk aan comfort food. Heerlijke volle smaken, daar houden we van! Foodies vroeg mij om mijn eigen versie te maken van hun wildzwijnstoofpot. Wij eten geen vlees, dus dat werd natuurlijk een heerlijke vegetarische stoof geïnspireerd op hun recept.
De basis kon ik zo overnemen. Bijvoorbeeld de gekarameliseerde uien en de pastinaak. Voor extra vulling, gebruikte ik meiraap (ook bekend als knolraap). Dit neemt perfect de smaken op van de vele verse kruiden die we gebruiken!
Extra lekker
De tip om deze vegetarische stoofpot extra veel smaak te laten krijgen: nadat het gerecht klaar is, laat je het nog minimaal een uur, met de deksel op de pan staan. Op deze manier trekken de smaken nog beter in. Verwarm voor serveren op laag vuur en je hebt een supersmakelijk gerecht!
Tefal Trattoria
Voor het gerecht maakte ik gebruik van de Tefal Trattoria pan. Een stylish aluminium pan (dus lichtgewicht!) met een dikke bodem. Ideaal voor stoofpotjes. Je kunt deze pan zowel op het fornuis gebruiken als in de oven. Er worden ook twee siliconen beschermers bijgeleverd zodat je de pan zonder verbranden uit de oven of van het fornuis kunt halen.
Voor erbij
Serveer met lekker rustiek, grof gesneden brood. Extra lekker als je deze een beetje gratineert. Je kunt er verder ook Amsterdamse uitjes of zilveruitjes bij serveren.
Vegetarische herfst stoofpot met pastinaak en meiraap
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd1 uur
- Totale benodigde tijd1 uur en 20 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 40 gram (plantaardige) boter
- 1 witte ui (gesnipperd)
- 1 tl suiker
- 1 teentje knoflook (uitgeperst)
- 3 wortels (geschild en in plakjes gesneden)
- 3 pastinaken (geschild en in plakjes gesneden)
- 1 meiraap - circa 600 gram (geschild en in blokjes van 3 x 3 cm gesneden)
- 3 takjes tijm
- 3 takjes rozemarijn
- 3 takjes salie
- 3 blaadjes laurier
- 1 el vegetarische bouillonpoeder
- 250 ml rode wijn (of gebruik bessensap voor alcoholvrij)
- 500 ml water
- zwarte peper
Benodigdheden
- Tefal Trattoria braadpan
Instructies
- Zet de pan op middelhoog vuur en smelt de boter in de pan. Voeg de uien en suiker toe, draai het vuur laag en roer gedurende enkele minuten door zodat de uien karamelliseren.
- Voeg de knoflook en wortel toe. Bak enkele minuten en blus dan af met de wijn.
- Voeg nu de overige ingrediënten toe. Breng het geheel aan de kook, doe dan de deksel op de pan en draai het vuur op zijn allerlaagst. Laat gedurende een uur op laag vuur koken. De stoofpot is het allerlekkerste als je hem, nadat je het vuur hebt uitgedraaid, nog een uur laat intrekken. Verwarm dan vlak voor serveren weer op laag vuur.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 307 | Calorieën uit vetten 97 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 10g, Waarvan | 15% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 29% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen