Spicy vegetarische pasta
- Door Jerome de Groot
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd12 minuten
- Totale benodigde tijd17 minuten
Dit recept heeft wat weg van het eerder geplaatste pittige pasta recept, maar is toch uniek genoeg om hem met jullie te kunnen delen. Deze pasta is niet alleen vegetarisch, maar barst ook nog eens van de smaak.
Spicy vegetarische pasta
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd12 minuten
- Totale benodigde tijd17 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200-300 gram spaghettini fedelini of linguine uit pak
- 7 roma tomaten in grove stukken gesneden
- 150-300 gram verse spinazie
- 7 groene olijven fijngehakt
- 1 el kappertjes fijngehakt
- 1 el platte peterselie fijngehakt
- 3 knoflooktenen uitgeperst of fijngehakt.
- chilli vlokken scheutje
- 3 el olijfolie
Benodigdheden
- Koksmes
- Snijplank
- Kookpan (eventueel met pastavergiet)
- Koekenpan
- Optioneel: knoflookpers
Instructies
- Kook de pasta al dente. Volg hierbij de instructies van de verpakking. Giet na het koken het water af en laat staan tot het einde. Tip: Kook de pasta niet langer, want dan gaat deze plakken!
- Doe de olijfolie in de pan en zet de pan op middelhoog muur. Doe de chilli vlokken erbij. Laat 1 minuut staan.
- Pers de knoflook uit als je een knoflookpers gebruikt. Anders doe je de knoflook in fijngehakte vorm in de pan. Bak deze door tot de knoflook begint te geuren. Zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt!
- Doe de tomaten, olijven en kappertjes in de pan en roer goed door. Laat 3 minuten opstaan.
- Doe de spinazie in de pan en roer wederom door. Laat 5 minuten opstaan. Als het goed is, is de spinazie nu een stuk kleiner.
- Doe de pasta in de koekenpan en roer het geheel goed door.
- Serveer in diepe borden en garneer met de peterselie.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 646 | Calorieën uit vetten 214 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 24g, Waarvan | 37% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 17% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 16g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen