Vegetarische Shepherd’s Pie

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Shepherd's Pie zonder vlees? Jawel! Op deze blog vind je al een authentieke Shepherd's Pie mét vlees. Nu in het kader van de week zonder vlees leek het me hoog tijd voor een heerlijke vega versie. Je zult deze week sowieso veel vega inspiratie op kunnen doen hier met recepten, maar ook tips! Dus heb je een vraag? Laat het me vooral weten!

Smaakmakers in een vegetarische Shepherd's Pie

Deze Shepherd's Pie zit vol lekkere groenten: 2 soorten paddenstoelen, wortels en bleekselderij. De smaakmakers zijn de tijm én de Worcestersaus. Let hierbij op dat je een vegetarische variant gebruikt, omdat er soms bijvoorbeeld ansjovis in de saus zit. Deze en deze bijvoorbeeld zijn goede vega varianten. De saus zorgt voor een zoetzure en tegelijkertijd hartige smaak en past hier perfect in! Net zoals in een normale Shepherd's Pie, wordt 'ie afgedekt met een aardappeldakje. Echt comfort food! Wil je de puree een beetje een twist geven? Gebruik dan karnemelk in plaats van een andere melksoort. Dit geeft hem een frisse twist, alsof je er zure room in hebt gedaan (maar dan gezonder!). Vind je dat niet lekker? Gebruik dan gewoon halfvolle koemelk of een plantaardige variant naar keuze.

Vegetarische Shepherd’s Pie

Vegetarische Shepherd’s Pie

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 800 gram kruimige aardappels
  • 2 el roomboter
  • 100 ml melk (naar keuze - kies karnemelk voor een frisse smaak!)
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 150 gram oesterzwammen
  • 250 gram (biologische) champignons
  • 2 wortels
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 el Worcestersaus (zie intro)
  • 1 el bloem
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 200 ml water
  • snufje zout
  • scheutje (olijf)olie

Benodigdheden

  • ovenschaal van circa 25 x 30 cm
  • kookpan
  • koekenpan
  • stamper

Instructies

  1. Schil de aardappels en snijd ze in kwarten. Doe de aardappels in de pan, giet er ruim water bij en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken. Ga intussen verder met de volgende stappen.
  2. Snijd de paddenstoelen in dunne reepjes, de bleekselderij in plakjes en de wortel in kleine blokjes.
  3. Zet de koekenpan op hoog vuur. Giet olie in de pan en voeg de paddenstoelen toe. Bak enkele minuten en voeg dan de wortel en bleekselderij toe. Bak het geheel nog eens enkele minuten. Strooi bloem over de groenten gevolgd door tijm en Worcestersaus. Bak 1 minuut en giet dan het water erbij. Laat het geheel op laag vuur enkele minuten indikken.
  4. Verwarm intussen de oven voor op 200 C.
  5. Check of de aardappels gaar zijn. Giet ze af en voeg boter en melk toe. Breng op smaak met peper en nootmuskaat en stamp met de stamper tot een gladde puree.
  6. Verdeel het groente mengsel over de bodem van de ovenschaal. Dek de groenten af met een lag aardappelpuree.
  7. Zet het geheel 10 minuten in de oven.
  8. Enjoy!
Heb je dit recept gemaakt? Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *