Venkelsalade met appel, pecannoten en sinaasappel
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Lekker frisse venkelsalade met appel. De eerste lekkere dagen van het jaar zijn weer een feit en we hebben meteen weer zin in salades! De vooruitzichten zien er goed uit, dus met een beetje mazzel kunnen we nog even van het lekkere weer genieten. Daarom vandaag de venkelsalade met appel, pecannootjes en een vleugje sinaasappel.
Makkelijk te maken
Deze frisse venkelsalade is erg makkelijk te maken. Sterker nog, je bent echt in een paar minuten klaar. De knapperige nootjes en de zoete sinaasappel maken hem helemaal af!
Lekker als hoofdgerecht of bij de barbecue
Lekker weer is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de barbecue, dus dikke kans dat 'ie ook bij jou binnenkort aangaat. Deze salade doet het heel goed zo, met een lekker rustiek brood als hoofdgerecht, maar het is ook een heerlijke salade voor bij de barbecue.
Venkel en appel
Lekker fris, maar ook een zoete ondertoon door de sinaasappel en de appel. De perfecte tegenhanger voor de venkel! Ben je benieuwd wat je nog meer met venkel kunt maken? Heel veel! Je kunt hem rauw eten, zoals in dit gerecht. Of je verwerkt hem in warme gerechten zoals een risotto of bisque.
Venkelsalade met appel, pecannoten en sinaasappel
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 1 appel
- 70 gram pecannoten
- 50 gram rucola
- dressing:
- sap van 1/2 sinaasappel
- 1 el extra vergine olijfolie
- 4 takjes bieslook (in dunne ringen gesneden)
Benodigdheden
Instructies
- Snijd de bovenkant van de venkel eraf en snijd de rest in dunne plakjes. Snijd de appel in dunne plakjes.
- Meng in een grote kom de appel, venkel, rucola en pecannoten.
- Maak de dressing door de sinaasappelsap te mengen met olijfolie en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de dressing over de salade en serveer direct.
- Tip: wil je de salade bewaren voor later? Giet de dressing er bij voorkeur nét voor serveren overheen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 193 | Calorieën uit vetten 136 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 16g, Waarvan | 25% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 8% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik ben dol op een appeltje door de salade. Dit ziet er goed uit!
Lekkere frisse salade voor de warme dagen! Heb heb gemaakt met peer ipv appel( allergie). Was ook erg lekker. Dank je wel voor je recept!