Visschotel uit de oven

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Minstens één keer in de week eten we vis. Wat ik zelf een erg lekkere combinatie vind is vis en witte wijn. Vandaar dan ook dat ik deze visschotel uit de oven maakte. Makkelijk en lekker!

Visschotel uit de oven

Visschotel uit de oven

  • Totale benodigde tijd45 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 g vis (bijvoorbeeld kabeljauw pangasius en tilapia)
  • 200 g spinazie
  • 300 ml witte wijn
  • 1/8 tl zwarte peper
  • 1 el dille
  • 1 tl dragon
  • 800 g kruimige aardappels
  • 150-200 ml melk
  • klontje boter
  • 1 tl Dijon mosterd
  • snufje zout

Benodigdheden

Instructies

  1. Kook de aardappels in ruim water gaar.
  2. Breng de wijn aan de kook en voeg de stukken vis toe. Kook de vis gaar.
  3. Leg de stukken vis in een ovenschaal en voeg 50 ml van de wijn uit de pan toe.
  4. Besprenkel met peper, zout, dragon en dille.
  5. Verwarm de oven voor op 180 C.
  6. Leg de spinazie op de vis.
  7. Voeg aan de aardappels de melk, boter en mosterd toe en stamp met een stamper heel fijn. Wil je de puree extra fijn? Haal hem dan nadat je hem hebt gestampt door een zeef.
  8. Smeer de aardappelpuree uit over de spinazie óf doe de aardappelpuree in een spuitzak en spuit de aardappelpuree eroverheen.
  9. Zet de ovenschotel zo'n 10 minuten in de oven, totdat de bovenkant goudbruin begint te worden.
  10. Garneer met extra dille en dragon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *