Quick & easy: zoete filodeeghapjes met pecannoten

  • voor 6 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Omdat ik een quiche had gemaakt, had ik nog filodeeg over. Ik wilde er iets simpels mee maken en kwam op het idee om er pecan-honing flapjes van te maken. Het doet me een beetje denken aan baklava, maar dan heel simpel.

Quick & easy: zoete filodeeghapjes met pecannoten

Quick & easy: zoete filodeeghapjes met pecannoten

  • Totale benodigde tijd20 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3 vellen filodeeg
  • 50 g pecannoten grofgehakt
  • 6 tl kaneel
  • 9 tl honing
  • 20 g roomboter op kamertemperatuur (om het deeg mee te bestrijken)

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Snijd de filodeegvellen diagonaal door zodat je 6 driehoeken krijgt.
  3. Bestrijk de vellen met roomboter.
  4. Strooi in het midden royaal pecannoten, 1 tl kaneel en 1,5 tl honing per flapje.
  5. Vouw ze dicht en bestrijk weer met boter.
  6. Bak de filodeeghapjes in 15 minuten goudbruin en krokant.
Lekker met een kopje thee of koffie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *