Quick & easy: zoete filodeeghapjes met pecannoten

  • voor 6 personen
  • Totale benodigde tijd
Quick & easy: zoete filodeeghapjes met pecannoten

Omdat ik een quiche had gemaakt, had ik nog filodeeg over. Ik wilde er iets simpels mee maken en kwam op het idee om er pecan-honing flapjes van te maken. Het doet me een beetje denken aan baklava, maar dan heel simpel.

Ingrediënten

  • 3 vellen filodeeg
  • 50 g pecannoten grofgehakt
  • 6 tl kaneel
  • 9 tl honing
  • roomboter op kamertemperatuur (om het deeg mee te bestrijken)

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Snijd de filodeegvellen diagonaal door zodat je 6 driehoeken krijgt.
  3. Bestrijk de vellen met roomboter.
  4. Strooi in het midden royaal pecannoten, 1 tl kaneel en 1,5 tl honing per flapje.
  5. Vouw ze dicht en bestrijk weer met boter.
  6. Bak de filodeeghapjes in 15 minuten goudbruin en krokant.
Lekker met een kopje thee of koffie!
9 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *