Zelf warme chocolademelk maken
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd5 minuten
Het is de tijd van het jaar voor chocolademelk. Warme chocolademelk dan welteverstaan. Natuurlijk maak ik die altijd zelf en dat is helemaal niet moeilijk en véél lekkerder dan de kant-en-klare poeders en pakken. In de basis heb je 3 ingrediënten nodig: melk naar keuze, cacaopoeder en suiker. Zelf vind ik het lekker om hem verder op smaak te brengen met speculaaskruiden. Voor een extra chocoladerige smaak roer je er pure chocolade doorheen. Pure verwennerij!
Toppings
Daarna kan het feest pas echt beginnen met toppings naar keuze. Vers geklopte slagroom, marshmallows, kaneel, geschaafde chocolade. Het kan allemaal! Ik topte mijn warme choc met slagroom en marshmallows. You can't go wrong with those! Eet je vegetarisch? Let er dan op dat marshmallows vaak gelatine bevatten. Gelatine bevat dierlijke producten. Vervang deze dan door bijvoorbeeld pure chocolade of misschien wel schuddebuikjes.
Mariah Carey
Warme chocolademelk is echt iets voor de koudere dagen in het jaar. Weet je wat dat ook betekent? Dat kerst er aan komt! Om alvast daarvoor in de stemming te komen, trok ik het Miss Rudolph pak uit de kerstcollectie van OppoSuits aan. Super tof om hier zometeen de kerst mee door te brengen, maar ook zeker om nu alvast aan te trekken en in de kerststemming te komen. Mariah Carey, Wham, kom er maar in!
Zelf warme chocolademelk maken
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd5 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 550 ml halfvolle melk of amandelmelk
- 3 el cacaopoeder
- 3 el bruine suiker
- 1/2 tl speculaaskruiden (optioneel)
- toppings naar keuze (optioneel):
- opgeklopte slagroom
- marshmallows
- pure chocolade
Benodigdheden
- steelpan
- garde
Instructies
- Giet de melk in de pan en voeg de suiker en cacao toe. Roer met de garde goed door en verwarm op laag vuur.
- Zorg ervoor dat de chocolademelk NIET gaat koken.
- Roer op het einde nogmaals door met een garde en voeg eventueel stukjes chocolade toe. Giet de chocolademelk in 2 bekers en maak af met eventuele toppings.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 243 | Calorieën uit vetten 86 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 10g, Waarvan | 16% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 30% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Zo lekker! :)
Heb ook.al vaak zelf warme chocolademelk gemaakt!-Heel vaak van amandelmelk met koekkruiden en beetje kaneel!-Superlekker!
Hmmmm, lekker!