Wintersalade met eend, linzen en bietjes

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Bij dit winterse weer denk je misschien niet zo snel aan een salade. Maar als je kennis maakt met deze wintersalade met linzen, bietjes en gekonfijte eend ben je verkocht hoor ;-)! In het magazine van de Sligro zagen we het idee voor deze salade. De basis voor deze salade zijn de linzen. Daarnaast gebruiken we voorgekookte bietjes.

Spannende wintersalade

Om het echt spannend te maken, breng je de salade op smaak met citroen, rozemarijn en gekonfijte eend. Gekonfijte eend ken je wellicht als 'confit de canard'. Deze gekonfijte eend kun je vinden in het koelvak en zit in een laagje vet. Dit vet zit vol met smaak en gebruiken we in deze salade dan ook om de ui en knoflook in te fruiten en de eend op te warmen.

Met deze salade ben je in 20 minuten klaar, maar je zult verbaasd staan over de smaak. Zo lekker, probeer het zelf maar eens!

Wintersalade met eend, linzen en bietjes

Wintersalade met eend, linzen en bietjes

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram voorgekookte linzen
  • 2 voorgekookte rode bieten (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 sjalotje (fijn gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • 1 biologische citroen (zest en sap)
  • 1 takje rozemarijn (enkel de blaadjes - fijngesneden)
  • 1 handje platte peterselie (grof gesneden)
  • 2 stuks confit de canard (gekonfijte eendenbout)
  • zwarte peper naar smaak

Benodigdheden

  • koekenpan

Instructies

  1. Haal de eend uit de verpakking. Haal het vet van de buitenkant van de eend en leg in een kommetje.
  2. Verwijder het vel van de eend en haal de eend van het bot. Het vlees doe je in een apart kommetje en zet je even apart.
  3. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en schep circa 1 el van het vet uit de kom.
  4. Laat het smelten in de pan en fruit het sjalotje en de knoflook.
  5. Draai het vuur laag en verwarm langzaam de eend mee.
  6. Meng de linzen en de bietjes en breng op smaak met rozemarijn, citroensap en zest van de citroen.
  7. Meng hier de platte peterselie doorheen en breng op smaak met peper.
  8. Verdeel de eend met sjalot en knoflook over de salade heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *