De 8 lekkerste bieten recepten

My Food Blog
De 8 lekkerste bieten recepten

Wat kun je nu allemaal maken met rode bietjes? Ik zelf vind bieten erg lekker en ben dan ook blij dat het bieten seizoen is. Nou is dat op zich niet heel gek, want wist je dat het bietenseizoen loopt van juli tot en met april? Dat betekent dat er slechts 2 maanden zijn waarbij bieten niet in het seizoen zijn: mei en juni. Als je dus ook houdt van bieten, dan kun je deze maand nog even je hart ophalen voordat je weer 2 maanden afscheid moet nemen van ze. Om je te inspireren vandaag 8 bieten recepten, want met een biet kun je zo veel! Wat dacht je van een bieten risotto, een bieten spread of een bieten stamppot? Deze en 5 andere lekker recepten met biet vind je hieronder. Leuk is trouwens dat je er niet alleen hartige gerechten mee kunt maken, maar ook zoete gerechten. Het is de perfecte manier om op een natuurlijke manier je eten te kleuren (denk aan een red velvet cake), zonder kunstmatige kleurstoffen. Wat is jouw favoriete recept met bieten? En vind je ze ook zo lekker?

Bietenrisotto

Rode bieten risotto

Bietenspread

Sommige mensen noemen het ook wel bieten hummus, maar er zitten geen kikkererwten in – wel bieten en geitenkaas. Dus ik houd het gewoon bij bieten spread ;-). Lekker als dipje met bijvoorbeeld wortels en komkommers of op brood!

bieten spread

Bieten stamppot

Hier in huis en bij een aantal van mij lezers een van de favoriete bieten recepten! Ideaal als je met een grotere groep bent, maar je maakt deze stamppot ook net zo snel voor jezelf. De appel zorgt voor extra bite en een zoetje!

bietenstamppot met appel

Bieten soep

bietensoep

Bietensalade met couscous en feta

couscoussalade

Pasta met zalm gemarineerd in bietjes

Zalm gemarineerd in bietjes is iets dat je de laatste tijd veel ziet. In dit gerecht combineer je tagliatelle met in biet gemarineerde zalm en (kwartel)eitjes.

pasta met zalm en kwartelei

Bieten-kruiden terrine

Is het geen plaatje?

Bietenscones met pure chocolade en pistachenoten

Weer een fijn voorbeeld hoe je bieten kunt gebruiken in zoete gerechten. Deze scones zijn ook nog eens geschikt voor vegans!

Bietenscones met pure chocolade en pistachenoten

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

7 reacties op “De 8 lekkerste bieten recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *