Winterse salade met forel, peer en zoete aardappel
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- Voorbereidingstijd2 uur
Salades hoeven niet alleen zomers te zijn! Deze salade met forel, peer en zoete aardappel doet het ook goed in de winter en is bovendien, door de zoete aardappel, voedzaam. Je kunt deze winterse salade ook in kleine glaasjes gelaagd serveren als voorgerecht tijdens het kerstdiner!
Winterse salade met forel, peer en zoete aardappel
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd2 uur
voor personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 125 g gerookte forel
- 2 grote zoete aardappels
- 2 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1/4 tl dille
- 1 peer in kleine blokjes gesneden
- 150 g veldsla
- zout naar smaak
Benodigdheden
-Instructies
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook ze gedurende 12 - 15 minuten en spoel kort af met koud water.
- Breek de forel in stukken en meng met de peer. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en meng met de peer en forel. Doe hier de mayonaise, mosterd en kruiden doorheen en meng goed door.
- Leg op een bedje van veldsla of meng de sla er doorheen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën | Calorieën uit vetten | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten g, Waarvan | ||
Verzadigde vetzuren g | ||
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen