Winterse salade met forel, peer en zoete aardappel

  • Voorbereidingstijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Salades hoeven niet alleen zomers te zijn! Deze salade met forel, peer en zoete aardappel doet het ook goed in de winter en is bovendien, door de zoete aardappel, voedzaam. Je kunt deze winterse salade ook in kleine glaasjes gelaagd serveren als voorgerecht tijdens het kerstdiner!

Winterse salade met forel, peer en zoete aardappel

Aanpassen porties:

voor personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 125 g gerookte forel
  • 2 grote zoete aardappels
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1/4 tl dille
  • 1 peer in kleine blokjes gesneden
  • 150 g veldsla
  • zout naar smaak

Benodigdheden

-

Instructies

  1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook ze gedurende 12 - 15 minuten en spoel kort af met koud water.
  2. Breek de forel in stukken en meng met de peer. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en meng met de peer en forel. Doe hier de mayonaise, mosterd en kruiden doorheen en meng goed door.
  3. Leg op een bedje van veldsla of meng de sla er doorheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *