Witte asperges met garnalen en ei in botersaus
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Het aspergeseizoen is weer begonnen! Dus, als je ook fan bent van het 'witte goud', kun je nu je hart weer ophalen. Voor mij ook reden om naar de winkel te sjezen en witte asperges te kopen. Overigens ging ik voor ongeschilde asperges. De schillen kun je namelijk perfect gebruiken om een aspergesoep van te maken! Het gerecht werd ditmaal witte asperges met garnalen en ei in botersaus. Die botersaus met platte peterselie is super klassiek. Vaak worden asperges gegeten met zo'n saus en bijvoorbeeld ei en ham. Ik pocheerde een eitje en serveerde er Hollandse garnaaltjes bij. Voor erbij krieltjes en je bent helemaal klaar! Een heerlijk asperge gerecht voor de liefhebber van witte asperges.
Witte asperges met garnalen en ei in botersaus
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 gram witte asperges
- 75 gram Hollandse garnalen
- 1 bosje platte peterselie
- 3 el gesmolten roomboter
- 2 eieren
- 1 el azijn
- zwarte peper
- optioneel:
- 400 gram krieltjes
Benodigdheden
- aspergepan of andere (bij voorkeur hoge) kookpan
- dunschiller
- steelpannetje
Instructies
- Was de asperges. Schil ze met een dunschiller (tot aan het kopje) en snijd de onderste centimeter van de asperges af. Deze restproducten kun je gebruiken voor bijvoorbeeld aspergesoep.
- Giet water in de kookpan en breng aan de kook.
- Plaats bij voorkeur de asperges recht omhoog met de bovenkant naar boven. Idealiter staat het kopje boven het water.
- Kook de asperges 15 minuten. Ga intussen verder met de andere elementen.
- Bak in de koekenpan de krieltjes met een scheutje olijfolie.
- Haf de peterselie fijn en smelt de boter. Roer de peterselie door de gesmolten boter heen. Zet dit apart.
- Pocheer nu de eieren. Vul daarvoor de steelpan voor 2/3 met water. Giet er wat azijn bij en roer met een lepel zodat een draaikolk omtstaat. Breek nu snel het ei boven de draaikolk en laat het ei hierin vallen. Gaar 2 minuten en haal met een lepel uit de pan. laat het ei uitlekken op een keukenpapiertje. Herhaal met het andere ei.
- Serveer de asperges met de krieltjes. Giet de botersaus over de asperges en maak af met garnalen, het gepocheerde ei en wat zwarte peper.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 284 | Calorieën uit vetten 78 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 14% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 21% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Hallo Judith. Ga ik maken. Broodkruim staat wel bij de ingredienten, maar verder niet bij de bereiding. Kan je er even naar kijken. Bedankt, Ton
Dankjewel Ton, ik heb het aangepast!