Pasta in avocadosaus met coquilles

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Pasta tijd! Er staan al flink wat pasta recepten hier op de blog. Van een pasta carbonara tot een pasta alla Norma en van een papardelle al ragù tot pasta al forno. Dit keer ging ik voor een hele verrassende pasta. Ik combineerde spaghetti met rijpe avocado's. Deze zorgen voor een structuur en smeuïge smaak als die van een roomsaus, maar dan een stuk gezonder. Daarbij lekkere smaakmakers als zongedroogde tomaatjes en chilivlokken en om het af te maken en een luxe gevoel te geven: gegrilde coquilles. Yum. Al met al een bijzondere pasta waarmee je indruk kunt maken op je tafelgenoten!

Pasta in avocadosaus met coquilles

Pasta in avocadosaus met coquilles

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 175 gram (volkoren) spaghetti
  • 200 gram coquilles
  • 3 rijpe avocado's
  • 2 el zongedroogde tomaatjes
  • 2 el platte peterselie (grof gesneden)
  • sap van 1 limoen (of citroen)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 tl chilivlokken
  • zwarte peper
  • snuf zeezout

Benodigdheden

  • kookpan
  • koekenpan of grillpan
  • staafmixer

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Maak intussen de avocadosaus.
  2. Pureer de avocado samen met limoensap tot een gladde saus. Voeg eventueel 2 el van het kookvocht van de pasta toe en breng de saus op smaak met chilivlokken, platte peterselie, peper en zout. Zet dit even apart.
  3. Zet de koekenpan op hoog vuur en schroei de coquilles (sint jacobsschelpen) aan beide kanten dicht. Draai het vuur iets zachter en gaar aan beide kanten nog enkele minuten. Voeg 1 minuut voor het einde de fijngesneden knoflook toe en bak mee. Breng daarna op smaak met peper en zout.
  4. Laat de pasta uitlekken. Schep de avocadosaus door de pasta, gevolgd door de zongedroogde tomaten. Leg bovenop de coquilles. Garneer eventueel met platte peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *