Pasta in avocadosaus met coquilles
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Pasta tijd! Er staan al flink wat pasta recepten hier op de blog. Van een pasta carbonara tot een pasta alla Norma en van een papardelle al ragù tot pasta al forno. Dit keer ging ik voor een hele verrassende pasta. Ik combineerde spaghetti met rijpe avocado's. Deze zorgen voor een structuur en smeuïge smaak als die van een roomsaus, maar dan een stuk gezonder. Daarbij lekkere smaakmakers als zongedroogde tomaatjes en chilivlokken en om het af te maken en een luxe gevoel te geven: gegrilde coquilles. Yum. Al met al een bijzondere pasta waarmee je indruk kunt maken op je tafelgenoten!
Pasta in avocadosaus met coquilles
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 175 gram (volkoren) spaghetti
- 200 gram coquilles
- 3 rijpe avocado's
- 2 el zongedroogde tomaatjes
- 2 el platte peterselie (grof gesneden)
- sap van 1 limoen (of citroen)
- 2 teentjes knoflook
- 1/4 tl chilivlokken
- zwarte peper
- snuf zeezout
Benodigdheden
- kookpan
- koekenpan of grillpan
- staafmixer
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Maak intussen de avocadosaus.
- Pureer de avocado samen met limoensap tot een gladde saus. Voeg eventueel 2 el van het kookvocht van de pasta toe en breng de saus op smaak met chilivlokken, platte peterselie, peper en zout. Zet dit even apart.
- Zet de koekenpan op hoog vuur en schroei de coquilles (sint jacobsschelpen) aan beide kanten dicht. Draai het vuur iets zachter en gaar aan beide kanten nog enkele minuten. Voeg 1 minuut voor het einde de fijngesneden knoflook toe en bak mee. Breng daarna op smaak met peper en zout.
- Laat de pasta uitlekken. Schep de avocadosaus door de pasta, gevolgd door de zongedroogde tomaten. Leg bovenop de coquilles. Garneer eventueel met platte peterselie.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 660 | Calorieën uit vetten 268 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 31g, Waarvan | 48% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 23% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 20g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen