Pompoen salade met bloedsinaasappel en tahin

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Pompoen salade? Jawel! Een Midden-Oosterse salade met geroosterde pompoen, frisse bloedsinaasappel  en een romige tahin dressing. Die dressing is zo heerlijk romig dat je bijna niet zal geloven dat er geen zuivel in zit. De pompoen roosteren we eerst met ras-el-hanout in de oven. Ras-el-hanout is een Marokkaans kruidenmengsel met veel verschillende kruiden. Letterlijk betekent het 'het beste van de winkel' en dus is dat in principe per plek en zelfs per dag anders. De mix verschilt altijd, maar is altijd heerlijk aromatisch. Van steranijs tot kardemom en van kurkuma tot aan saffraan kun je vinden in ras-el-hanout. Ik kocht zelf een kant-en-klaar zakje in het kruidenschap van AH, maar zelf ras-el-hanout mengen kan natuurlijk ook. Lees snel verder en geniet van deze Midden-Oosterse pompoensalade!

Pompoen salade met bloedsinaasappel en tahin

Pompoen salade met bloedsinaasappel en tahin

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 Hokkaido pompoen (oranje pompoen)
  • 1 el ras-el-hanout
  • snufje zeezout
  • scheutje olijfolie
  • 2 bloedsinaasappels
  • dressing:
  • 2 el tahin
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el water
  • 1 el platte peterselie (fijngesneden)
  • optioneel:
  • ingelegde rode ui
  • 1 tl bijenpollen*
  • *door bijenpollen toe te voegen is het niet meer vegan en ook niet geschikt voor zwangere vrouwen

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

salade met pompoen en midden-oosters tintje
  1. Verwarm de oven voor op 240 C.
  2. Schil met een scherp mes de pompoen (dit type pompoen kun je ook met schil eten, maar zelf vind ik die vaak een beetje hard).
  3. Halveer de pompoen. Schep de pitjes en draadjes met een lepel uit de pompoen en gooi deze weg.
  4. Snijd nu de pompoen in plakjes van circa 1-2 centimeter dik.Leg de pompoenplakjes op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en strooi dan de ras-el-hanout er overheen. Hussel goed door met je handen zodat het goed verdeeld is.
  5. Bak de pompoen 15-20 minuten. Maak intussen de dressing.
  6. Meng de tahin, de citroen en water tot de dressing. Snijd de peterselie grof en meg door de dressing.
  7. Schil de bloedsinaasappel en snijd in plakjes.Haal de pompoen uit de oven. Verdeel over 2 borden en leg hier de bloedsinaasappel op. Maak af met dressing (en optioneel ingelegde rode ui en bijenpollen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *