Wortel zoete aardappel soep boordevol smaak
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Een lekkere soep is ideaal! Boordevol groenten, makkelijk te maken en goed voor te bereiden. Op dagen dat we echt heel druk zijn maak idd deze soep een dag van tevoren en warm ik hem voor serveren nog even op. Maar je kunt de soep ook prima in 10 minuten maken. Een makkelijke wortel zoete aardappelsoep dus!
Hier is 'ie echt een allemansvriensvriend! Alle drie vinden we hem lekker, zowel voor de lunch als voor diner. Serveer er een rustiek brood of stokbrood bij en je hebt een maaltijd.
Oranje soep
Omdat ik 3 oranje ingrediënten gebruik, blijft de soep mooi oranje van kleur. Ondanks de currypasta. Bovendien zorgen de wortel, zoete aardappel en pompoen voor een lichtzoete smaak. Heb je geen pompoen? Dan kun je dat ook prima achterwege laten!
Currypasta en kokosmelk
De smaakmakers zijn simpel, maar geven echt een heleboel smaak. De currypasta zorgt voor een Aziatische touch met een klein beetje spiciness. De kokosmelk blust het juist weer een beetje en voegt wat extra romigheid toe aan soep.
Wortel zoete aardappel soep boordevol smaak
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 winterpenen
- 2 medium zoete aardappels
- 100 gram pompoenpuree
- 500 ml groentebouillon
- 1 el (groene) currypasta
- sap van 1/2 limoen
- 1 tl gemberpuree
- 400 ml kokosmelk
- garneren met koriander kokosmelk en rode peper
Benodigdheden
- blender of staafmixer
Instructies
- Schil de winterpeen en zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
- Zet een pan op middelhoog vuur. Giet olie in de pan en voeg de currypasta en gember toe. Bak enkele minuten.
- Doe de peen en zoete aardappel, samen met de pompoenpuree erbij. Schep goed om en voeg nu de bouillon en limoen toe. Kook gedurende 10 minuten.
- Voeg op het einde de kokosmelk toe. Houd een klein beetje achter om te garneren.
- Pureer met de blender of staafmixer tot een gladde soep.
- Giet in de kommen en maak af met een beetje extra kokosmelk, bosui ringen en peper ringen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 274 | Calorieën uit vetten 175 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 21g, Waarvan | 32% | |
Verzadigde vetzuren 18g | 91% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen