Wraps met honing mosterd kip

  • voor 2 personen
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Lekker, makkelijk en snel. Deze wraps zijn gevuld met een heerlijk frisse tomatensalsa, warme cheddarkaas, sla en natuurlijk de honing mosterd kip. Houd je niet van koriander? Vervang dan de koriander door platte peterselie!

Wraps met honing mosterd kip

Wraps met honing mosterd kip

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 5 (volkoren) wraps
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 1 tl tijm
  • 5 plakken cheddarkaas
  • 2 grote tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 takjes koriander
  • 75 gram ijsbergsla
  • scheutje olie naar keuze (olijfolie of zonnebloemolie bijvoorbeeld)

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. ovenschaal

Instructies

  1. Snijd de kip in blokjes van ca. 5 x 5 cm en leg ze in een kom. Maak van de honing, mosterd en tijm een marinade en proef deze. Voeg eventueel naar smaak nog extra honing, tijm of mosterd toe.
  2. Giet de marinade over de kip en laat minstens 15 minute intrekken.
  3. Verwarm de oven voor op 220 C.
  4. Snijd intussen de tomaten, de ui en de koriander fijn en meng tot een salsa.
  5. Zet de pan op hoog vuur en giet hier de olie in. Bak de kip goudbruin en gaar. Blijf goed omscheppen. Door de honing zal het namelijk sneller verbranden en dat willen we natuurlijk niet :-).
  6. Leg een wrap op een bord. Leg hier een plak kaas op gevolgd door een schep van de salsa, sla en kip. Rol de wrap op en leg in de ovenschaal. Herhaal met de overige wraps en bak ca. 5 minuten. Totdat de wraps warm zijn en de kaas mooi is gesmolten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *