Zachte zalm taco’s

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

East meets west in deze fijne zalm taco's. Taco's en wraps ken je natuurlijk uit de Mexicaanse keuken, maar vandaag hebben ze wel een heel Aziatisch jasje gekregen. Door Jamie Oliver geïnspireerd maakte ik deze zalm met five spice poeder, een frisse salsa en een pindasaus. De five spice poeder wordt in de Chinese keuken veel gebruikt en bestaat uit 5 kruiden waaronder anijs en szechuanpeper. Dit zorgt voor een hele kenmerkende smaak die het in dit gerecht fantastisch doet met de fris pittige komkommer salsa en de milde, kruidige pindasaus. Door de taco's eerst te grillen wordt het een nog bijzonderder gerecht en komen de smaken het beste tot zijn recht. Van vind je van dit recept? Ga je het ook maken? Laat het weten in de comments!

Zachte zalm taco’s

Zachte zalm taco’s

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • voor de zalm:
  • 1 zalmfilet met huid (à 300 gram)
  • 1 tl five spice poeder
  • 1 tl olijfolie
  • peper en zout
  • voor de saus:
  • 200 ml volle yoghurt
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje platte peterselie
  • voor de salsa:
  • 1/2 komkommer
  • 1 jalapeño peper
  • 1 sjalotje
  • 1 el mirin
  • 1 tl bruine suiker
  • verder nodig:
  • 100 gram veldsla
  • 6 zachte mais wraps (zachte taco's)
  • scheutje olie

Benodigdheden

  • koekenpan
  • middelgrote kom voor de salsa
  • middelgrote kom voor de yoghurtsaus
 

Instructies

  1. Kruid de zalm in met de five spice poeder, peper, zout en olie.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur. Wanneer de pan heet is, giet je olie in de pan en bak je de zalm op de velkant (circa 7 minuten)
  3. Maak intussen de salsa door de komkommer, sjalotje en jalapeño peper fijn te snijden en te mengen met mirin en bruine suiker.
  4. Draai het vuur van de pan met zalm uit en keer de zalm om. Laat de zalm nog circa 2 minuten nagaren.
  5. Meng de yoghurt met de fijngesneden munt en peterselie.
  6. Haal de zalm uit de pan en breek de zalm in stukken.
  7. Giet opnieuw olie in de pan en bak de tortilla's aan beide kanten kort (circa 30 seconden)
  8. Bedek de tortilla met een handje sla, zalm, salsa en yoghurtsaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *