Zelf popcorn maken: zoute popcorn met BBQ kruiden en zoete popcorn met (salted) karamel
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 6 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Er zijn tegenwoordig de gekste dagen in het leven geroepen. Zo heeft iemand bedacht dat het op 19 januari 2019 Popcorn Dag is. En dus bedacht ik speciaal voor deze dag, maar ook alle andere dagen waarop je gewoon zin hebt in popcorn, 2 soorten popcorn. Of je nou team zoet of team zout bent, ik kom to the rescue met voor de zoetekauwen een salted caramel popcorn en voor de zoutlovers BBQ popcorn.
Zoete popcorn of zoute popcorn?
Het zal je verbazen hoe makkelijk beide soorten popcorn te maken zijn. Je kunt gaan voor magnetron popcorn als basis, maar zelf koos ik voor pofmaïs die je in de pan kunt poffen. Ik kocht deze bij AH in het schap met de gedroogde peulvruchten. De pan heeft een dikke bodem nodig zodat het niet aanbrandt. Vervolgens giet je wat olie in de pan, een dun laagje van de maïs. Deksel op de pan en poffen maar. Je zult de maïs na verloop van tijd gezellig horen poffen :-). Als je dat hebt gedaan is het tijd om te gaan toppen. Daarna komt het opeten of het uitdelen. Las dus eens een lekkere Netflixavond in en pak je popcorn er maar vast bij. Voor welke popcorn ga jij, zoet, zout of allebei?
Zelf popcorn maken: zoute popcorn met BBQ kruiden en zoete popcorn met (salted) karamel
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram pof mais
- scheutje olie
- voor de zoete popcorn:
- 70 gram suiker
- 25 ml water
- grof zeezout
- voor de zoute popcorn:
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1/4 tl gedroogde tijm
- 1/8 tl bruine suiker
- snuf grof zeezout
Benodigdheden
- pan met een dikke bodem en een deksel (bijvoorbeeld gietijzeren pan)
- kleine steelpan voor de karamel
Instructies
- Meng in een bakje de ingrediënten voor de zoute popcorn en zet dit apart.
- Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Giet een enkele laag pofmaïs in de pan. Zorg er voor dat alle maïskorrels de bodem raken, dus gebruik een hele dunne laag maïs.
- Plaats de deksel op de pan, draai het vuur laag en wacht tot de maïs begint te poffen. Wacht totdat alle maïs is gepoft en je niks meer hoort en draai dan het vuur uit. Houd de deksel op de pan en maak intussen in de steelpan de karamel.
- Strooi de suiker in de pan en giet het water erbij. Ontsteek het vuur en laat de karamel op een laag vuur ontstaan. Laat enkele minuten bubbelen.
- Verdeel intussen de popcorn over 2 kommen. Wees voorzichtig, want het kan nog heet zijn.
- Giet over de helft van de popcorn karamel. Strooi hier grof zeezout overheen.
- Over de andere helft van de popcorn schudt je het kruidenmengsel voor de zoute popcorn. Schud de popcorn goed zodat de kruiden goed verdeeld zijn.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 68 | Calorieën uit vetten 9 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 1g, Waarvan | 2% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 1% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oeh, dit ziet er lekker uit!