Zelfgemaakte döner kebab
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
De kans is groot dat je vaak 's nachts döner kebab hebt gegeten. Het is zo'n typische post-uitgaanssnack. Zelf was ik altijd meer van de kaassouflé of de pita kaas ;-). Zo'n broodje döner is vaak niet zo gezond en dus besloot ik zelf aan de slag te gaan. Traditioneel wordt de kebab van lamsvlees gemaakt, maar de beste structuur als je dit zelf maakt, krijg je met kipgehakt, omdat dit relatief zacht van structuur is. Je kruid het vlees lekker in, rolt het op en laat het dan in de oven garen.
Toppings
Intussen bak je pitabroodjes af zodat je warme pita's hebt en kies je lekkere toppings uit. Wij gingen voor spitskool, tomaat, komkommer, ingelegde pepers en een beetje barbecuesaus. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor knoflooksaus als je voor traditioneel gaat. Of sambal als je van pittig houdt.
Zelf broodje döner kebab maken
Ook aan de slag met deze thuisversie van het broodje döner kebab? Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-).
Zelfgemaakte döner kebab
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram kipgehakt
- 3 el broodkruim
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl tijm
- 1/2 tl oregano
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl korianderzaad
- snufje zout
- verder nodig:
- pitabroodjes
- kool
- tomaat
- komkommer
- ingelegde pepers
- saus naar keuze bijvoorbeeld (zegemaakte) knoflooksaus
Benodigdheden
- aluminiumfolie
- braadslede of diepe bakplaat
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Pers het teentje knoflook uit en snipper de sjalot fijn. Meng, samen met broodkruim en kruiden door het gehakt heen. Tip: wist je dat je gehakt ook heel goed in de keukenmachine met een deeghaak kunt kneden?
- Rol er een staaf van met een diameter van circa 15 centimeter. Bedek helemaal met aliminiumfolie zodat je een aluminium rol hebt. Leg in de braadslede of op de bakplaat en bak circa 30-35 minuten
- Maak intussen de toppings klaar en bak de broodjes af.
- Pak voorzichtig de gehaktrol uit de alu-folie en check of deze gaar is door hem doormidden te snijden. Hij moet helemaal egaal van kleur zijn. Is het midden nog roze? Leg het dan nog even terug in de oven. Is het vlees gaar. Snijd dan met een scherp mes hele dunne plakjes en vul je broodje met het vlees, de toppings en saus.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 477 | Calorieën uit vetten 162 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 18g, Waarvan | 28% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 25% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oeh, hier wordt vriendlief heel blij van haha! :)
oh klinkt zo lekker, deze sla ik op!