De bijzonderste gerechten op reis: Calamares in Spanje

My Food Blog
De bijzonderste gerechten op reis: Calamares in Spanje

Wat is het gerecht wat jou weer mee terug neemt op reis? Een gerecht dat zo lekker was dat je er nog steeds van droomt of juist een gerecht wat je heel erg gek vond en liever nooit meer eet? De Calamares in Andalusië zal Mirjam nooit meer vergeten. Daarom deelt Mirjam van Ik ben Glutenvrij vandaag haar memorabele food herinnering op reis. Wil je zelf meedoen en jouw herinnering delen? Laat het dan weten in de comments of stuur een mail!

Mirjam: “Ik was 15 en met mijn ouders op vakantie in Zuid-Spanje.
We waren een dag in Granada en hadden net het prachtige Alhambra bekeken. Voordat we weer terug gingen naar het appartement, gingen we eten. Een mooie terras onder de bomen, met uitzicht over de stad. Ik ben dol op zeevruchten en koos voor de calamares. Ze waren heerlijk, de beste die ik ooit gegeten heb. En nog heel lang heb ik kunnen ‘nagenieten’ van deze calamares: Tijdens het eten morste ik op mijn lievelingsjurk en kwam er een vlek op die er niet meer uit ging.

spaanse vlag

Glutenvrije calamares

Ondertussen ben ik 41, en moet ik nog steeds regelmatig aan deze calamares denken. Niet meer vanwege die vlek, maar omdat ik 11 jaar de diagnose coeliakie kreeg en daarom strikt glutenvrij moet eten. In die 11 jaar heb ik helaas geen calamares meer gegeten, omdat deze gluten bevatten.
Gelukkig is er een visboer die ze binnenkort voor mij glutenvrij wil maken!”

Eerder verschenen in de serie ‘de bijzonderste gerechten op reis’:

Foto header: Viinzograpghy via Flickr (CC lisence)

Foto in tekst: Pexels.com

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *