De bijzonderste gerechten op reis: cavia’s in Peru

My Food Blog
De bijzonderste gerechten op reis: cavia’s in Peru

Bijzondere, gekke, memorabele herinneringen aan eten tijdens een reis. We hebben ze waarschijnlijk allemaal wel. Vandaag vertelt Kim van kimopreis.nl over haar bijzondere eet ervaring in Peru waar ze cavia eten.

Kim: “Cavia’s. Ik heb er twee. Paul en Arie en het zijn schatjes. Paul heeft een beetje overgewicht, Arie is juist super slank. Ik denk dat de Peruanen daarom meer fan zullen zijn van Paul. Want ja, hier in Nederland zijn cavia’s leuke huisdieren, in Peru zijn ze een delicatesse. Het idee staat me totaal niet aan, maar de nieuwsgierigheid wint. En zo ga ik in Arequipa in Peru met twee reisgenoten naar een restaurant en bestel een cavia. We nemen er eentje met z’n drieën, want we verwachten allemaal niet dat we hier van gaan genieten.

Geen cavia filet

Cavia Peru - in Peru cavia eten

We krijgen niet een lekker stukje caviafilet, maar een hele cavia. Op ons bord ligt een heel herkenbaar diertje. Het lijkt alsof de cavia is kaalgeplukt en zo de frituur is ingegooid. We hebben geen idee hoe we moeten beginnen, dus kijken het een beetje af van de Peruanen. Die halen er vooral met hun handen stukjes af en zuigen aan de botjes. We volgen heel voorzichtig hun voorbeeld. We vinden het vlees eigenlijk nogal droog, en er zit maar heel weinig vlees aan. De smaak? Tja, zoals zoveel dingen die je niet echt kan thuisbrengen: het lijkt wel wat op kip. Ik vind er weinig aan. Blij het een keertje gegeten te hebben, maar niet voor herhaling vatbaar. Paul en Arie hoeven niet te vrezen voor hun leven!”

Dankjewel voor je vermakelijke verhaal Kim! Grappig dat al het voor ons ondefinieerbare vlees altijd smaakt als kip. Herkenbaar :-)! Heb jij een reis & eet verhaal wat je graag wil delen? Stuur me een mail of laat een reactie achter in de comments zodat ik contact met je kan opnemen!

Eerder verschenen in de serie ‘de bijzonderste gerechten op reis’:

Foto header via Pixabay

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “De bijzonderste gerechten op reis: cavia’s in Peru

  • Nicole

    Wij vinden het oké om boerderijdieren te eten, maar als het dieren zijn die we als huisdieren houden, gaat het ons al gauw te ver. Ik denk dat ik het wel besteld zou hebben, als het op de kaart staat. Maar als je dan inderdaad zo’n heel beestje voorgeschoteld krijgt, met zo’n opengesperde mond… zeker als je zelf cavia’s hebt of hebt gehad, kan ik me voorstellen dat je dan alsnog afhaakt. Weer een stoer verhaal!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *