Ananas kokos cake
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans, Australisch, Brits, Caribisch, Overig
- voor 16 personen
Op Facebook zagen jullie vast de foto's van de high tea al voorbijkomen. Een van de dingen die ik speciaal hiervoor maakte, was deze ananas kokos cake. Een heerlijk luchtige kokos sponscake (biscuit) met een laagje ananasjam en een laag chocolade. Ik kwam op dit idee door een wedstrijd op de Facebook-pagina van mijn moeder. Fans werden opgeroepen om ananastaart danwel Lamingtons te maken. Ik kruiste ze, met succes kan ik wel zeggen :-D! De ananasjam heb ik dan ook van haar gekregen, maar deze kun je ook gemakkelijk zelf maken.
Ananas kokos cake
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 16 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 g geraspte kokos
- 50 g zelfrijzend bakmeel
- 1/4 tl bakpoeder
- 150 g kristalsuiker
- 75 g boter gesmolten
- 4 medium eieren
- 1/2 tl vanille extract
- snufje zout
- ananasjam*
- 100 g pure chocolade (mijn favoriet voor dit soort toepassingen is Vivani 92%)
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Klop de eieren en de suiker luchtig. Voeg vanille extract en de gesmolten boter toe.
- Meng in een andere kom bakpoeder, zout, meel en kokos en spatel dit door de eieren heen. Doe dit voorzichtig, zonder de lucht uit het beslag te slaan. Het liefste dus met de hand.
- Giet het beslag in een vierkant bakblik zodat je een laag van ongeveer 5 cm hoog hebt.
- Bak de cake in ongeveer 20 minuten goudbruin.
- Laat de cake op een draadrek afkoelen.
- Snijd de cake in de lengte doormidden en besmeer een helft royaal met de jam. Leg de andere helft er bovenop.
- Smelt intussen de chocolade au-bain marie en bedek hiermee de bovenkant.
- Laat de chocolade volledig stollen en snijd dan in blokjes.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 149 | Calorieën uit vetten 76 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 14% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 29% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Mmmm… ik zal het morgen eens proberen, maar dan met een andere jam soort ;-)
Ik kocht juist vandaag gemalen kokos! Merci voor de tip!
http://lekkerbekkenmaar.blogspot.be/
Succes vandaag en ik ben benieuwd met welke jam jij hem hebt gemaakt :-)!
Groetjes, Judith