Bruschetta net even anders – 10 lekkere recepten voor bruschetta

My Food Blog
Bruschetta net even anders – 10 lekkere recepten voor bruschetta

Bruschetta is een typisch Italiaans hapje en bestaat in ieder geval uit brood ingesmeerd met knoflook, zout en olijfolie. Wist je dat ‘bruschette’ de meervoudsvorm van bruschetta is? De variant met tomaat en basilicum kom je vaak tegen, maar het kan ook belegd zijn met vlees of andere groenten of ‘naturel’ met enkel knoflook, zout en olijfolie. Heerlijk om te serveren als voorafje of borrelhapje en ook nog eens makkelijk te maken. En altijd lekker om te bestellen op een terrasje. Ik krijg er in ieder geval echt een zomers gevoel van. Jij ook? Ik ging op zoek naar de 10 lekkerste bruschetta recepten die net even anders zijn dan de classic variant met tomaat en basilicum van My Foodblog, die tevens ook héél lekker is.

10 speciale bruschetta recepten

Bruschetta met truffel, parmezaan en kalkoenZei iemand daar truffel?! Dit recept is mijn persoonlijke favoriet. De combinatie van truffel, Parmezaanse kaas en kalkoen sounds like heaven. Ben je vegetarisch? Dan kan je de kalkoen natuurlijk gewoon weglaten.

Bruschetta met truffelolie en paddestoelenTruffel is helemaal in en dat is niet zonder reden. Wat een smaakmaker! Daarom koos ik niet één maar twee recepten met truffel uit. Deze overheerlijk bruschetta met paddenstoelen, truffelolie en geraspte kaas zijn makkelijk om te maken en ontzettend lekker. Hier mag je me voor wakker maken…

Caprese bruschetta met balsamico siroopDit recept moet je proberen. Dat kan ik je verzekeren. Deze caprese bruschetta met balsamico siroop is zo ontzettend lekker op die zomerse avonden om mee te borrelen, na te tafelen of juist als bijgerecht bij de barbecue. 

Bruschetta met warme mozzarella en tomaatDe combinatie van mozzarella en tomaat is áltijd goed. Daarom is deze bruschetta met ook sowieso een topper. Mozzarella uit de oven… dat is toch heerlijk!

Bruschetta met pestoMozzarella en bruschetta gaan heel goed samen. Dat hebben we net ontdekt. Om het af te maken voegde Suzanne groene pesto toe. Een magisch recept.

Bruschetta in een glaasje Hoe origineel! Deze glaasjes met een Italiaanse vulling van geroosterd brood en tomaten. Dit recept is net even anders dan normaal, maar heel leuk voor op tafel!

Bruschetta brie met peer en serranoham Dit is een aparte, maar wel een topper van een recept. Klinkt heerlijk toch? Een krokant stokbroodje met zachte romige brie uit de oven, zachte (lichtwarme) peer omwikkeld met serranoham en een beetje honing.

Bruschetta met tomaat en rode uiBruschetta’s met tomaat en rode ui, zo simpel en zo lekker. De ui maakt de smaak iets scherper en net even anders dan normale bruschetta.

Bruschetta met vijgen en honingHoud je meer van fruitige recepten? Dan is deze bruschetta met vijgen en honing wat voor jou.

Bruschetta met camembert, aardbei en honingDeze frisse versie met camembert, aardbei en honing heeft een originele én overheerlijke smaak. Een ware delicatesse.

Heb jij nog lekkere ideeën voor bruschetta die net even anders is dan het orgineel? Laat het vooral weten. Ik ben benieuwd!

Hi, ik ben Esmee. Ik ben student Voeding & Diëtetiek en ik houd van gezond eten, koken, bakken, sporten, creatief bezig zijn en reizen. De komende tijd zullen er interessante artikelen over voedingsgerelateerde onderwerpen verschijnen op de blog. Ook zal ik gaan helpen met receptonwikkeling en bereken ik alle voedingswaardes van de recepten op de blog. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *