Binnenkijken: dit zijn de 12 duurste restaurants ter wereld!

My Food Blog
Binnenkijken: dit zijn de 12 duurste restaurants ter wereld!

Extravagant eten, dromerige uitzichten, geheime menu’s, eetbare entreebewijzen. Dit alles vind je bij de duurste restaurants ter wereld. Wij gingen voor je op onderzoek uit waar je nu het duurste een avondje uit kunt eten. En hé, goed nieuws. Maar liefst 7 van de duurste restaurants ter wereld bevinden zich in Europa. Dus kun je op je reiskosten weer besparen ;-). Mocht je naar Parijs gaan, kun je maar liefst 4 van de meest exclusieve eetgelegenheden wereldwijd aandoen. Zou jij het er voor over hebben om een avond te eten bij één van deze restaurants?

Droom lekker weg en kijk binnen bij de duurste restaurants ter wereld!

Ithaa Undersea Restaurant, Male, Malediven

Om maar met de deur in huis te vallen: vanaf € 300 per menu, maar dan zit je wel onder de zee en kijk je terwijl je eet naar de prachtige onderwater flora en fauna.

Alain Ducasse au Plaza Athénée, Parijs, Frankrijk

Gezond en milieubewust eten en dat in een bijzonder interieur. Opzichtige kroonluchters en glimmende metalen stoelen. Wat eet je hier? Linzen met kaviaar onder andere. Ongeveer € 150 per voorgerecht. En dan heb je dus nog geen hoofd- en nagerecht.

SubliMotion, Ibiza, Spanje

Zit je er klaar voor? Dit is namelijk de allerduurste van het lijstje.
Je betaalt hier € 1.500 per menu! Oké, dan heb je 20 gangen. Alsof de prijs alleen nog niet exclusief was, dit restaurant in het Hard Rock Hotel is alleen open van juni tot en met september. Wat je eet? Bijzonder is het hier altijd! Zo hebben ze in het verleden eetbare entreebewijzen gehad en DIY salades die je maakt met een tuintje op tafel.

Hôtel de Ville, Crissier, Zwitserland

Chef Benoît Violier heeft 3-Michelin sterren en kookt in zijn restaurant de sterren van de Zwitserse hemel. Een 11-gangen menu kost hier € 350 en is veelal Frans geïnspireerd. De wijnkaart hier telt maar liefst 40 bladzijdes. Mais oui!

Een bericht gedeeld door Hublot (@hublot) op

Ultraviolet, Shanghai, China

Dit restaurant streelt alle zintuigen. Letterlijk! De schermen hier tonen bijpassende beelden bij het 20-gangen menu, er zijn bijpassende geluiden, geuren en simulaties. Weten wat je hier eet? Dat willen ze hier eigenlijk niet en daarom veranderen ze gewoon heel vaak het menu. Voor het ultieme verrassingseffect. Prijs voor het 20-gangen menu bedraagt circa € 550.

Aragawa, Tokio, Japan

Super exclusief want afgezien van de prijs, passen maar 22 mensen tegelijk in dit restaurant. Op het menu onder meer een beruchte houtskool gegrilde biefstuk en de huisgerookte zalm die elke week vers wordt gerookt. Voor een menu ben je € 320 kwijt.

Masa, New York, USA

Bereid je voor op een echt avondje uit als je Masa besluit te bezoeken. Er wordt tegen gasten gezegd zich comfortabel te kleden, want je bent hier minstens 3 uur aan het eten. Wat de Japanse chef serveert is elke keer een verrassing en dus is er ook geen vaste menu prijs, maar gasten zijn hier gemiddeld, exclusief drinken € 500 kwijt.

They said no photo but Chef Masa isn’t here so 😏 #bestsushiever

Een bericht gedeeld door patboony (@patboony) op

Restaurant Le Meurice, Parijs, Frankrijk

Alain Ducasse, daar is ‘ie weer. Ook dit restaurant is eigendom van deze bekende chef. Ducasse heeft een serie aan dure restaurants en hier is er weer één. Voor € 380 krijg je 4 gangen en kijk je je ogen uit want het is hier nogal eh, tja, ‘over the top’ zouden sommigen zeggen, ingericht.

Maison Pic, Valence, Frankrijk

Een bijzonder restaurant omdat er slechts 6 vrouwelijke chefs wereldwijd zijn met 3 Michelinsterren. Anne-Sophie Pic komt uit een imposante familie van chefs en heeft 3 sterren bij elkaar gekookt. Voor een diner in het restaurant van Anne-Sophie betaal je € 320 per menu en daarmee hoort ook dit etablissement in het rijtje ‘duurste restaurants ter wereld’.

Le Pre Catelan, Parijs, Frankrijk

Als je leest wat je hier kunt eten klinkt dat heel lekker, maar niet direct als iets wat ruim € 225 per persoon waard is. Garnalen ravioli of kalfsvlees met kaneel bijvoorbeeld. Als je echter kijkt naar de plaatjes zien de gerechten het er wel echt oogstrelend mooi uit!

L’Arpège, Parijs, Frankrijk

Tja goed eten kun je nou eenmaal goed in Frankrijk. Duur eten ook. Voor € 370 per menu eet je bij Alain Passard onder meer zijn legendarische ‘hete-koude-ei’. (Zie hieronder hoe dat eruit ziet)

Joël Robuchon, Las Vegas, USA

Uiteraard kun je in Vegas flink wat geld spenderen, zo ook aan eten. Bij Joël Robuchon eet je voor € 390 allerlei delicatessen zoals gekarameliseerde kwartel, zwezerik en foie gras.


Bronnen:
Forbes
The Richest
Conde Nast Traveler

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *