Halloween pompoen maken: hoe doe je dat?

My Food Blog
Halloween pompoen maken: hoe doe je dat?

Een Halloween pompoen maken. Als je denkt aan Halloween, dan denk je aan pompoen. Het liefste zo eentje die uitgehold is en voorzien van een gezichtje. Nadat je dit gezichtje op je pompoen hebt gemaakt kun je er vervolgens een lichtje in zetten en ben je helemaal in de Halloween sferen!

Trick or treat?

Halloween wordt altijd op 31 oktober gevierd en is met name in de VS, Canada en de UK populair. Echter, de laatste jaren wordt het ook steeds populairder in Nederland. Net zoals kinderen met Sint Maarten langs de deuren gaan voor wat lekkers, komen ze misschien bij jou in de wijk inmiddels ook al met Halloween snoep ophalen. Traditioneel kleedt iedereen zich eng aan en wordt er ‘trick or treat’ geroepen. Natuurlijk wordt er altijd wat lekkers meegegeven.

Halloween pompoen

Pompoen is een van de vaste elementen bij Halloween. Dan eet men vaak van alles met pompoen. Denk aan pompoensoep of pumpkin pie. Daarnaast wordt de tuin, in ieder geval in de VS en Canada versierd met pompoenen. En, wat er natuurlijk ook bijhoort is ‘pumpkin carving’, oftewel een pompoen uitsnijden zodat er een gezichtje ontstaat. Dat maken van een gezichtje in een pompoen is eenvoudiger dan je denkt! Jerôme probeerde het en legt je in een paar simpele stappen uit hoe het werkt.

Wat heb je nodig?

Wat voor pompoen heb je nodig?

Uiteraard heb je een (oranje) pompoen nodig. Het liefste is de pompoen zo hoog mogelijk om het makkelijk te maken een deksel en gezicht uit te snijden. Ook wil je dat je pompoen zo weinig mogelijk lelijke plekken aan de buitenkant heeft. Hieraan kun je herkennen dat je een gezonde pompoen hebt. Dit is handig, omdat je wil dat je uitgesneden kunstwerk zo lang mogelijk mooi blijft. Omdat Halloween op 31 oktober wordt gevierd, is het belangrijk dat je pompoen tegen die tijd nog staat. Je kunt het beste naar een mooie pompoen zoeken circa een week voor Halloween. De pompoen zal ongeveer een week à 1,5 week goed blijven. Daarna kun je de pompoen weggooien ;-).

Hoe maak je een Halloween pompoen?

Let op: de pompoen is vrij hard en je mes scherp. Wees voorzichtig en laat kinderen dit niet doen!

Stap 1. Teken je design op de pompoen met de stift. Teken ook waar je de ‘deksel’ wil hebben.

een pompoen uitsnijden
Stap 2. Snijd met een scherp mes schuin de deksel er vanaf.
Stap 3. Til het deksel eraf.
Stap 4. Schep zaden en draden eruit (je kunt de pitten eventueel wassen, drogen en gebruiken)
Stap 5. Snijd nu het gezichtje er van buiten naar binnen uit. Doe dit door het mes er schuin van boven in te steken.
Stap 6. Plaats een waxinelichtje in de pompoen. Doe dat zonder deksel en laat de kaars niet onbeheerd achter. Of beter nog, een elektrisch waxinelichtje 😀.

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Halloween pompoen maken: hoe doe je dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *