Koningsdag 2021 – de 10 lekkerste oranje Koningsdag recepten

My Food Blog
Koningsdag 2021 – de 10 lekkerste oranje Koningsdag recepten

Het is weer bijna Koningsdag en dat betekent dat we weer gezellig de verjaardag van onze koning gaan vieren! We zijn gewend om met zijn allen de straten op te gaan en feest te vieren. De een haalt oranje tompoezen bij de bakker en de ander vindt het leuk om zelf thuis aan de slag te gaan. Ikzelf wil dit jaar weer lekker de keuken induiken zodat ik wat lekkere dingen heb om uit te delen aan mijn gasten. Daarom heb ik alvast 10 leuke én lekkere Koningsdag recepten uitgezocht en die wil ik graag met jullie delen.

10 Koningsdag recepten

Koningsdag (healthy) cupcakes – Deze te lekkere cupcakes zijn gezonder dan de normale variant en heel leuk om te zien. Omdat er wortel is gebruikt, hebben ze wat weg van carrot cake en zijn ze ook nog eens in het oranje thema! Ook superleuk om samen met de kids te maken.

Oranje-frambozencupcakes – Ben je niet op zoek naar gezondere cupcakes? Dan zijn deze Koningsdag cakejes ideaal. De frambozen maken ze heerlijk zoet.

Oranjekoek – De oranjekoek is niet overal even bekend, maar met zijn mooie oranje kleur én de sinaasappelsmaak waar de oranjekoek zijn naam aan dankt is het zeker een leuke traktatie voor de oranje gekleurde dagen. De oranjekoek ziet er niet alleen mooi uit, hij is ook rijk van smaak! Het deeg maak je met specerijen als anijs, kardemom en gekonfijte sinaasappelsnippers, daarna komt een laagje amandelspijs en vervolgens weer een lekker laagje gekruide koek. Echt een toppertje!

Koude wortelsoep met gember en koriander – Deze oranje soep is niet alleen leuk om te zien. Deze kruidige soep zit ook nog eens vol goede voedingsstoffen. Een perfect voorafje voor jouw Koningsdag diner.

Speculaas tiramisu met mandarijn – Leuk als Koningsdag dessert: tiramisu met laagjes room en speculaas met frisse partjes mandarijn.

Oranje gevulde eieren – Op zoek naar iets hartigs? Deze gevulde eieren passen perfect in het thema. Door de cayenne krijgen ze een mooi oranje kleurtje.

Pompoen hummus – Deze oranje spread is niet alleen super gezond, maar ook leuk om te zien én lekker. Smeer het op versgebakken stokbrood of gewoon simpel op een toastje.

Mangocoupe – Ben je meer op de healthy tour? Probeer dan deze heerlijke mangocoupe. Dit gerechtje zit boordevol vitamines en mineralen door de tropische mango.

Mocktail wortel-gemberfizz met kurkuma – Wie houdt er niet van een feestelijk drankje op deze feestdag? Deze lekkere oranje mocktail is geschikt voor mensen die liever alcoholvrij drinken. De kurkuma, gember, wortel & sinaasappel geven een verrassend lekkere smaakcombi.

Cranberry-gingerale mocktail met sinaasappel – Nóg een recept voor een feestelijk oranje drankje. Geen alcohol, betekent geen kater! Is dat even lekker.

Heb jij nog goede ideeën voor Koningsdag recepten? Laat het hieronder weten.

Hi, ik ben Esmee. Ik ben student Voeding & Diëtetiek en ik houd van gezond eten, koken, bakken, sporten, creatief bezig zijn en reizen. De komende tijd zullen er interessante artikelen over voedingsgerelateerde onderwerpen verschijnen op de blog. Ook zal ik gaan helpen met receptonwikkeling en bereken ik alle voedingswaardes van de recepten op de blog. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *