My foodie life #3: Gennaro, juices en meer

My Food Blog
My foodie life #3: Gennaro, juices en meer

Ietsje later dan gepland geef ik jullie een kijkje achter de schermen. Wat gebeurde er in oktober? Allereerst alvast even iets wat er in november gebeurde: ik behaalde deze week mijn diploma! Nouja, afgestudeerd ben ik al 5 jaar, maar dat was in Rechten waar ik uiteindelijk nooit iets mee heb gedaan. Na mijn afstuderen ben ik in (online) marketing gaan werken en besloot ik een aantal jaar terug op ook daar de diploma’s voor te behalen. Ik haalde in 2013 NIMA A en begin deze week haalde ik dan ook NIMA B eMarketing, een marketingopleiding op HBO+ niveau. Lang verhaal kort: omdat ik druk bezig was met de laatste loodjes voor het studeren naast het werken is mijn behind the scenes voor oktober ietsje te laat. Het is immers al goed en wel november! Maar met een goed excuus, toch :-)? Kijk gezellig mee wat ik in oktober allemaal deed en vooral at!

Oktober begon met een leuke workshop over thee georganiseerd door Bredemeijer. Thee sommelière Mariëlla Erkens vertelde ons alles over food & tea pairing.

Marielle Erkens

De week erop begon de week meteen goed. We aten bij de vernieuwde Kersentuin. Chef-kok Stefan van Sprang kwam nog even een praatje maken en ondertussen genoten we van het verfijnde eten.

Softshell crab

Jamie Oliver’s Jamie’s Italian opende in Rotterdam en ik was erbij! Ohhh, wat zat ik vol aan het einde van de middag, maar wat was het lekker en gezellig. Niet in de minste plaats omdat Gennaro bij ons aan tafel kwam zitten om gezellig te kletsen. Het eten viel overigens echt in de smaak, want inmiddels ben ik alweer terug geweest om de pasta nero te proeven!

Met Gennaro Contaldo

Normaal Crossfitten we altijd op maandag en woensdag. Door de drukte deze week, kon ik maar 1 keer gaan, op zaterdagochtend. Lekker het weekend zwetend beginnen ;-)!

Ik kreeg van een PR-bureau de nieuwe kant-en-klare kaasfondue van Emmi thuisgestuurd. Hij zit al in een bakje en je krijgt alles erbij wat je nodig hebt! Het enige wat je hoeft te doen is het opwarmen in de magnetron. Om het te testen nodigden we vrienden uit die mega fan van kaasfondue zijn. Door hen ook goedgekeurd, dus wat mij betreft geslaagd :-).

kaasfondue kaasfondue

Wat ik ook erg leuk vond om te testen waren de sapjes van Uzuma. Uzuma gebruikt een slowjuice techniek en vriest de sappen meteen in om ze vers te houden. Je krijgt dan ook een grote koelbox thuis afgeleverd met bevroren sapjes. Die zet je in de koelkast en je laat ze ontdooien. Bij het pakket zaten 4 programma’s waarbij je bijvoorbeeld kunt kiezen voor een detox of afvallen. Zelf ging ik voor het ‘fit’-programma waarbij je niet afvalt, maar nog fitter wordt. Ik wet niet of het toeval is, maar een aantal mensen hebben tijdens de kuur opgemerkt dat mijn huis er stralend uit zag :-). De sappen zelf waren lekker van smaak waarbij de oranje favoriet waren. Voor de groene was ik huiverig, maar ook die waren goed te doen! Extra handig: ik installeerde de app zodat ik elke keer een alert kreeg als ik weer een sapje moest drinken (in mijn geval 2 x per dag naast 3 reguliere maaltijden op een dag). Al met al vond ik de sapjes leuk en lekker en voelde ik me er fit bij. Wat ook misschien deels kwam omdat ik zo veel water moest drinken en normaal wil ik dat nog weleens vergeten.

uzuma uzuma

Tijdens het Miss Publicity lifestyle event kreeg ik uiteraard een goodie bag mee naar huis. De Lovechock was uiteraard binnen no time op! De appel-peerstroop van De Kleine Keuken gebruikte ik onder andere in mijn stoofvlees.

miss publicity

Met gastbloggers en prijswinnaars kregen we een workshop Aziatisch koken in de Kookfabriek. Een hele gezellige middag!

DSC_0861 DSC_0845 DSC_0828 kookfabriek

Ik hou wel van een mysterie. Toen ik dit T-shirt kreeg was ik dan ook meteen benieuwd. Geen afzender en ook op internet kon ik niet vinden wie Johnny Doodle is.

johnydoodle

De week erop werd het mysterie opgelost toen ik 4 zakjes Rotterdamse fudge opgestuurd kreeg. Karamel-zeezout was mijn favoriet!

johnydoodle 2

Nog meer zoetigheid, want ook Tony’s Chocolonely kwam met een nieuwe reep: citroen cheesecake. Zelf vonden we hem niet super, omdat wij de reep te zoet vonden (melk in combinatie met lemon cheesecake was net iets té).

Tony choc

Het boek van Sasha de Boer en Jacob-Jan Boerma, Less is more, kwam uit. Ik kon helaas niet bij de perspresentatie zijn, maar kreeg het boek wel thuisgestuurd van de uitgever. Binnenkort kun je hier een uitgebreide review van verwachten!

lessismore

Stach is een foodwinkel met al een aantal filialen in Amsterdam. In oktober kwamen er niet 1, maar 2 filialen in Utrecht en volgende maand opent filiaal nummer 3 in Utrecht. Ik was bij de opening van nummer 2. Stach zelf vertelde me dat ze met wel 80 lokale leveranciers werken. Iedereen kan zijn samples opsturen, juist kleinschalige projecten vinden ze leuk. De winkel is kleurrijk en heeft merken die je niet snel elders vindt.

stach 1_small

Aan gezonde snacks geen gebrek deze maand want ik kreeg Boxbites en Bites We Love om uit te testen.

made good_msall

Toch een iets minder gezonde snack. Op werk werden verse warme stroopwafels uitgedeeld. Ja, die kon ik echt niet laten schieten!

stroopwafel das_small

En… but not least. Weer een feestje! Jerome en ik waren vierden samen onze verjaardag. De verjaardag hadden we voor familie al wel gevierd, maar nog niet voor vrienden. Het was fantastisch! Alleen ben ik totaal vergeten een foto te maken van bijvoorbeeld de hapjes. Een foto van de mooie en fijne cadeaus die we van iedereen kregen. We zijn weer goed verwend! Hoe was jullie maand? Hebben jullie ook al lekker ge-kaas-fondued?

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *