My foodie life #7

My Food Blog
My foodie life #7

Het is weer tijd om jullie mee achter de schermen te nemen! Ik laat je zien wat er de afgelopen tijd gebeurde en laat je een selectie zien van wat voor lekkers er op onze deurmat viel.

Tony’s nieuwe limited editions én een Tony winkel!

Tony’s Chocolonely Store - Polonceaukade 12, Amsterdam

Er kwamen traditiegetrouw weer limited edition Tony’s Chocolonely. Dit keer de verrassende smaken puur-citroen-gember, wit-wortel-walnoot en melkchocolade-cola. Gek genoeg vond ik de melkchocolade-cola de lekkerste. Ook mijn Crossfitmaatjes waren unaniem: het cola knetterzout maakt deze chocolade te gek! En als we het dan toch over Tony’s hebben. Sinds een paar dagen is er een heuse winkel van ze te vinden op het Westergasterrein, naast hun kantoor. Daar vind je onder andere een reuze chocolade dispenser, rompertjes (‘Tiny Tony’) en natuurlijk veel om te proeven. Als klap op de vuurpijl is er ook nog eens een nieuwe estafettereep: melk-kaneelbiscuit.

Veel klussen en dat betekent ook veel afhalen

Zoals je misschien weet hebben we in september een huis gekocht. Het huis wordt helemaal gestript en opnieuw opgebouwd. Omdat we heel veel zelf doen én een strakke deadline hebben, zijn we er ongelooflijk druk mee en maken we in de weekenden hele lange klusdagen. Dit betekent helaas ook veel afhalen om nog lekker een paar uurtjes door te kunnen gaan. Gelukkig ontdekken we in onze nieuwe woonplaats, De Bilt, een supergoed Indonesisch restaurant Mutiara. Als je in de buurt bent: aanrader!

Sushi en rijstbier

dsc_0068_blur

We krijgen het Japanse bier van Nosawa en Echigo om te proberen. Leuk om eens Japans bier te proberen. Tijdens reizen in Azië hebben we al diverse Aziatische biertjes gedronken, maar nog niet eerder Japans bier. Uiteraard proeven we de biertjes uitgebreid. Wat is een betere manier om rijstbier te proeven dan met sushi? Binnenkort meer hierover!

Heel af en toe ook nog uit eten

concours

Maar dan wel dichtbij huis.
Zo aten we bij de Utrechtse restaurants Concours en Karel 5. Die laatste stond al lang op mijn verlanglijstje, dus tof om er eindelijk eens te gaan eten!

We leren koken op de Bastard

dsc_0986

Een zogenaamde kamado waar je veel verschillende technieken op kunt bereiden. Van beercan chicken tot huisgerookte zalm. Yum!

Food we love box gaat door als De Smaakcollectie en wij mogen de eerste box proeven


In de Indie box zit onder meer granola, thee en chocolade.

Feestdagen

sinterklaas truffels

De eerste pepernoten zijn verorberd en dat betekent, bijna Sinterklaas en voor je het weet ook weer Kerst. Wij hebben de traditie dat we Sinterklaas cadeautjes bij mijn ouders thuis doen en bij de schoonouders op kerstavond Kerstcadeautjes. Hopelijk is ons huis op tijd af en kunnen we ook bij ons thuis een deel van de feestdagen doorbrengen. Zoek je nog een kerstcadeau? Ik heb op Radbag leuke ideeën gezien voor een kerstcadeau voor haar. Voor je foodie friend of (schoon)moeder een moleculaire kookset, bento box of een koffiesjabloon.

 

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “My foodie life #7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *