Nieuw in Utrecht: de bezorgdiensten Foodora en Deliveroo

My Food Blog
Nieuw in Utrecht: de bezorgdiensten Foodora en Deliveroo

Heel toevallig (of misschien ook niet), maar vrijwel tegelijk lanceerden Foodora en Deliveroo in Utrecht. Twee bedrijven die eten bij je thuis bezorgen. Een aanvulling op het bestaande assortiment van bezorgdiensten die zich vooral richtten op het echte fastfood. Zowel Deliveroo als Foodora richten zich op betere restaurants. Zo kun je in Utrecht bij Foodora denken aan restaurants als Da Portare Via, Gys, SLA en Le Perron en bij Deliveroo aan Stan & Co, Yoghurt Barn en Dado.

Foodora

Wij testten beide services uit: via Foodora bestelden we bij Le Perron, een van mijn favo bakkers in Utrecht. Het werd een fijne lunch met twee belegde broodjes, wat fris en lekkere luchtige muffins. Keurig op tijd en prima, vriendelijke service. Deliveroo pakte uit met een ‘chef’s dinner’ wat afkomstig was van Loof. Boy, wat een eten. O.a. vittello tonnato, gebakken aardappels, biefstuk, pasta met truffel en paddenstoelen en een chocolademoussetaartje stonden op het menu. De service van Deliveroo was uitstekend. Omdat het nogal veel was, bezorgden de vriendelijke jongens tot in de keuken. Om het geheel extra feestelijk te maken zat er nog een Deliveroo goodiebag bij en twee flessen wijn.

pasta deliveroo

Hoe de twee services onderling verschillen? Veel dingen zijn ongeveer hetzelfde: de bezorgkosten zijn vrijwel identiek, beide services zijn al een bewezen succes in andere landen en het belangrijkste: beide hebben de betere restaurants aangesloten. Welke dat zijn verschilt en er is zelfs een kleine overlap van restaurants die bij beide services zijn aangesloten. Het grote verschil tussen de twee: Foodora komt met de fiets wat milieubewust is. Deliveroo kan je tot op de minuut nauwkeurig vertellen waar je eten is en hoe laat je het kunt verwachten door middel van een app. Met andere woorden: twee fijne services die een verrijking zijn voor het bezorgaanbod dat er tot nu toe was! Afhankelijk van wat voor jou het belangrijkste is of simpelweg bij welk restaurant je wilt bestellen, kun je een van beide kiezen. Beiden bieden een prima keuze!

Dessert Deliveroo

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *