Valentijnsdag 2019: deze gerechten kan jouw lover niet weerstaan!

My Food Blog
Valentijnsdag 2019: deze gerechten kan jouw lover niet weerstaan!

Op donderdag 14 februari is het zover: Valentijnsdag 2019! Nu kun je gaan voor allerlei leuke cadeautjes, maar echte liefde gaat door de maag toch? Daarom verzamelen wij de beste manier om jou liefje te verrassen met de lekkerste gerechten. Ben je nou echt geen keukenprins(es)? Geen nood, aan het einde van het artikel vertellen we je ook nog waar je origineel uit eten kunt gaan voor Valentijnsdag.

Valentine's Day Latte

Ontbijt recepten voor Valentijnsdag

Een ontbijtje op bed is romantisch en valt bijna altijd in de smaak. Op deze speciale dag gaan we voor roze en rode ontbijtjes die met liefde zijn gemaakt. Wat dacht je van een perfecte smoothiebowl gemaakt van aardbei, framboos, acai of bietjes? Met de toppings kun je helemaal losgaan. Denk aan hartvormpjes, chocolade of een boodschap aan jouw Valentijn. Doe dat bijvoorbeeld met ontbijtgranen letters.

Ook bietenwafels zijn een lekker en mooi ontbijt. Top met bijvoorbeeld (kokos)yoghurt en vers fruit en voila! En wat vind je van deze intens roze pannenkoeken? Maak een mooie pancake stack en top met fruit en honing. Yum!

Valentijns lunch & diner gerechten

Rood en roze kleuren kunnen ook prima bij je lunch of diner. Ga voor zalmtartaar met biet voor een heerlijk samenspel van verschillende kleuren en smaken. Bovendien: het is echt mega makkelijk! En, om nog maar even bij de bietjes te blijven. Maak eens een koude bietensoep, een bieten gazpacho. Dat is een plaatje om te zien en vast ook erg lekker als voorgerecht of lunch. Roze wraps kun je gewoon in de supermarkt kopen (of zelf maken) en zijn een hele goede basis. Maak bijvoorbeeld een garnalen taco! Is jouw liefde gek op pasta? Probeer dan roze pasta. Die maak je gewoon met behulp van kant-en-klare pasta. For real!

Tussendoortjes & desserts

Ook dessert keuze genoeg als je van roze houdt! Daarnaast drankjes, tussendoortjes en borrelhapjes die je in deze kleur kunt vinden.

Uit eten op Valentijnsdag 2019

Uit eten met Valentijnsdag? Dit zijn de meest originele concepten:

1. Foodhallen worden Flirthallen

Foodhallen speelt op 14 februari een soort All you need is love. Voor 14 februari kun jij iemand opgeven waarvan jij denkt dat diegene het verdient om met zijn geliefde te zijn. De winnaars worden op 14 februari bekend gemaakt en in de Foodhallen getrakteerd op een heerlijk diner met bubbels. Dus heb jij een vriendin met een vriend(in) in het buitenland, heeft je buurman al te lang geen leuke date gehad of wil je je oudtante herenigen met haar jeugdliefde? Geef ze op en speel voor Cupido!

2. De parel in de Oester bij Café Americain

Van 11 tot 17 februari geniet je bij Café Americain als vanouds van oesters en bubbels, met een klein detail. Dit keer is in een van de oesters een echte parel te vinden. Ben jij de gelukkige vinder :-)?

oesters vrimibo
Oesters worden extra lekker als je weet dat je een parel kunt winnen!

3. Dimitri’s voor 3

Een Ménage a trois tijdens het Valentijnsdiner bij Dimitri’s in Amsterdam. Hier eet je niet met z’n tweeën, maar staat het eten met z’n drieën centraal.

4. Insta perfect pink explosion bij The Duchess

Roze choco explosie bij The Duchess – het was dé insta hot van vorig jaar: de (roze) chocolade bubbel die langzaam op je bord ‘explodeert’. Neem je Valentijn mee om dit spektakel op jullie bord te beleven.

Hoe verras jij jouw (potentiële) geliefde dit jaar op 14 februari?

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *