Wintersport gerechten Zwitserland
Veel van deze gerechten worden dus ook in Frankrijk veel gegeten, bijvoorbeeld de raclette en fondue.
Raclette (ook wel ‘bratchäs‘)
Bij Raclette staat kaas centraal. De kaas wordt langzaam gesmolten en het gedeelte wat gesmolten is wordt van de kaas af geschaafd, zo op je bord. Je eet raceltte met aardappels, augurken en vleeswaren. Raclette werkt trouwens ook heel goud met een gourmetstel, dus mocht je zelf willen racletten, haal dan maar vast je gourmetset uit de mottenballen!
Rösti
Rösti rondjes werden oorspronkelijk door Zwitserse boeren als ontbijt gegeten! Vandaag de dag is dit aardappelgerecht een lekker lunch, diner of snack.
- Recept om zelf rösti rondjes te maken
Kaas fondue
Need I say more? Ook al zo’n lekker cheesy gerecht van gesmolten kaas (Gruyère, Emmentaler of Vacherin zijn populaire fondue kazen) en vaak een scheutje witte wijn. Lekker stokbrood en groente dippen. Een gezellig gerecht waarbij je met z’n allen in de fondue pan dipt.
- Recept om zelf kaas fondue te maken.
Croûte (au fromage)
De Zwitserse variant van de tosti met veel kaas. Wordt ook in Frankrijk veel gegeten!
- Recept om zelf croüte au fromage te maken