Dé 21 wintersport gerechten die je niet mag missen

My Food Blog
Dé 21 wintersport gerechten die je niet mag missen

Wintersport gerechten Zwitserland

Veel van deze gerechten worden dus ook in Frankrijk veel gegeten, bijvoorbeeld de raclette en fondue.

Raclette (ook wel ‘bratchäs‘)

Bij Raclette staat kaas centraal. De kaas wordt langzaam gesmolten en het gedeelte wat gesmolten is wordt van de kaas af geschaafd, zo op je bord. Je eet raceltte met aardappels, augurken en vleeswaren. Raclette werkt trouwens ook heel goud met een gourmetstel, dus mocht je zelf willen racletten, haal dan maar vast je gourmetset uit de mottenballen!

Rösti

Rösti rondjes werden oorspronkelijk door Zwitserse boeren als ontbijt gegeten! Vandaag de dag is dit aardappelgerecht een lekker lunch, diner of snack.

  • Recept om zelf rösti rondjes te maken

Kaas fondue

Need I say more? Ook al zo’n lekker cheesy gerecht van gesmolten kaas (Gruyère, Emmentaler of Vacherin zijn populaire fondue kazen) en vaak een scheutje witte wijn. Lekker stokbrood en groente dippen. Een gezellig gerecht waarbij je met z’n allen in de fondue pan dipt.

Croûte (au fromage)

De Zwitserse variant van de tosti met veel kaas. Wordt ook in Frankrijk veel gegeten!

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *