Stedentrip Newcastle: de leukste activiteiten en restaurants

  • Newcastle upon Tyne
Stedentrip Newcastle: de leukste activiteiten en restaurants

Een tijdje geleden lazen jullie al over onze overtocht met DFDS Seaways naar de UK en de dagen in Edinburgh.
Aan het einde van de reis, besloten we een nacht in Newcastle te verblijven. De boot vertrok immers weer vanaf Newcastle en het leek ons wel zo leuk om een dag in Newcastle door te brengen en zonder stress de ferry op te kunnen. Vandaag vertel ik je de must sees en de leukste restaurants volgens ons. Kun je mooi je voordeel mee doen als je een stedentrip Newcastle gepland hebt staan of net zoals wij een dag in Newcastle bent als onderdeel van een grotere reis.

Accommodatie

Onze accommodatie in Newcastle was waanzinnig: Roomzzz aparthotel midden in het centrum. Wij hadden de Penthouse Suite, dus dat betekent de bovenste etage met mega veel ruimte (hallo vide!) en een tof uitzicht over de stad. Deze overnachting kregen we cadeau van Hotelgift. Ik was er zelf nog niet mee bekend, maar met HotelGift kun je een overnachting cadeau doen aan vrienden, familie of wie je maar wil. De ontvanger heeft keuze uit maar liefst 110.000 hotels verspreid over 170 landen. Daar zat dus ook genoeg keuze bij voor een stedentrip Newcastle :-).

Voor Newcastle was er ruime keuze en ik liet al snel mijn oog op deze accommodatie vallen. Stylish, goede ratings, een centrale locatie, wat wil je nog meer? Wat leuk is, is dat je zelf je giftcard kiest via de site en deze helemaal kunt personaliseren. Zo heb je een heel persoonlijk cadeau en maak je iemand ook nog eens blij met een leuke overnachting. Tip dus als je weer eens niet weet wat je cadeau moet doen ;-).

Vanuit onze accommodatie konden we dus eigenlijk alles lopend doen. De auto zetten we neer in het Stephenson Quarter Car Park. Newcastle is niet heel groot, dus als je niet naar bijvoorbeeld Jesmond gaat, heb je de auto in principe niet nodig. Wat wel handig is met de auto, is het doen van de boodschappen. Binnenkort vertel ik jullie hier meer over, maar een foodie trip is niet compleet zonder bezoek aan de supermarkt en dus gingen we naar een strip mall tussen Newcastle en de ferry Terminal in.

Highlights Newcastle

Uitzicht vanuit de Baltic op de Millennium Bridge
Uitzicht vanaf de bovenste verdieping van de Baltic op de Millennium Bridge en een deel van Newcastle.
  • Baltic
  • Millennium Bridge
  • Castle
  • Shopping at Elgin Square
  • Grainger Market
  • Quayside
Grainger Market
Grainger Market is een oude, mooi bewaarde markthal met allerlei kraampjes met eten en non-food artikelen.

Eten in Newcastle (onze 5 favoriete restaurants)

Ontbijt

Violet’s café

Een gezellig interieur. Engels en zo kneuterig dat het hip is (denk zelfgebreide theemutsen). Het ziet er helemaal instawaardig uit en het smaakt ook nog eens goed. Onze havermout met gepocheerde peer en pecannoten en karnemelkwafels met zalm, eieren en avo waren binnen no time op. Probeer ook de goede losse thee en de chocolademelk gemaakt met Callebaut chocolade!

Lunch

The herb garden

Pizza van The Herb Garden

Elke dag maken ze vers deeg en krijgen ze aanvoer van verse ingrediënten. The Herb Garden staat met name bekend om zijn heerlijke, dunne pizza’s. Kruiden, sla en bloemen verbouwen ze hier zelf en zie je in de stellages. Vandaar de naam… Ook een prima plek voor diner.

Eldon Square food court

Allerlei fijne, gezellige en hippe tentjes. Ask Italian, Crêpe Affair en The Alchemist leken ons erg lekker. Ook is er hier een Chatime waarvan we de bubble tea ook in Edinburgh proefden. Kijk hier voor het gehele aanbod.

Diner

Las Iguanas

Las Iguanas Newcastle

Ondanks dat we ook bij een fancy pancy restaurant voor diner waren, waren we veel liever bij Las Iguanas. Ook al is het een keten, het eten is goed. En in dit geval veel beter dan een high end duur restaurant. Don’t judge a book by it’s cover! Je vindt hier hip latin food met gerechten uit Mexico en Brazilië. Tof interieur, fijne service en goed eten!

Drankjes

The botanist

The Botanist stedentrip Newcastle

Je moet er ‘even’ 52 traptreden voor omhoog lopen, maar als je dan de deuren openslaat ben je in een hele leuke urban jungle beland. Bij The Botanist is het thema fantastisch doorgevoerd met overal groen, (nep)bomen en referenties naar tuinieren. Zo komen sommige cocktails in gieters of plantenpotten. Je kijkt hier je ogen uit en drinkt er voor een redelijke prijs hartstikke lekkere, prachtige cocktails. Alcoholisch en non-alcoholisch ruime keuze!

Wil jij ook een stedentrip Newcastle doen? Of heb je al eens een stedentrip Newcastle gedaan? Ik ben benieuwd naar jouw tips en bevindingen!

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “Stedentrip Newcastle: de leukste activiteiten en restaurants

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *